Erkan Baş TBMM'de tek başına: 'AKP'li vekiller tatil yapmayı hak edecek ne yapmışlar?'

Erkan Baş TBMM'de tek başına: 'AKP'li vekiller tatil yapmayı hak edecek ne yapmışlar?'

Meclis toplanamadı, oturuma katılan tek isim TİP Genel Başkanı Erkan Baş oldu.

İleri Haber

Meclis, Başkanlık sistemine geçişle son 29 yılın en işlevsiz dönemini geçirirken, bugünkü oturuma sadece Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı ve İstanbul Milletvekili Erkan Baş katıldı.

TBMM Başkanvekili Bülent Gök, oturumu açmasının ardından katip üyelerinin yerini almaması üzerine Başkanlık Divanı’nın oluşmadığını belirtti.

Divanın oluşmamasının ardından Gök, oturumu yarın saat 14.00’da toplanmak üzere kapattı.

Meclisin bugünkü oturumuna katılan tek isim ise TİP Milletvekili Erkan Baş oldu.

Erkan Baş, oturumun kapanmasının ardından gerçekleştirdiği basın açıklamasında şunları söyledi:

‘AKP MECLİSİ ÇALIŞTIRMAMAK İÇİN ÇABA HARCIYOR’

"AKP, normalde çalışması gereken meclisi çalıştırmamak için çaba sarf ediyor. TBMM, AKP'nin, Saray'ın oyuncağı mıdır? İstedikleri zaman çalıştıracakları, istemedikleri zaman tatil edecekleri bir yaklaşımı kabul etmek mümkün değil. Açıktan söylenmeyen ama kulislerde konuşulan bir iddia, okulların tatil olması nedeniyle meclisin de tatil olması ve vekillerin aileleriyle tatil yapabilme şansı bulması... Tamam, öğrenci kardeşlerimiz koca bir yıl çalışarak bir tatil yapmayı hak ediyorlar. Samimiyetle sormak istiyoruz, AKP'li vekiller tatil yapmayı hak edecek ne yapmışlar? Hangi yasanın altına imza atmışlardır?"

‘İŞÇİLER 16 SAAT ÇALIŞIRKEN MECLİSİN FİİLEN TATİL EDİLMESİ MANTIĞA UYGUN DEĞİL’

"Söz hakkı bile kısıtlanan halkın gerçek herhangi bir sorununun konuşulmadığı bir TBMM işleyişi öngördüklerini görüyoruz. Buna karşı mücadele edeceğiz. Tüm muhalefet milletvekillerini de bunu kabullenmemeye, buna karşı mücadele etmeye çağırıyoruz. Memleketin yüzlerce sorunu Genel Kurul'da bir kez olsun gündeme bile gelmemişken, EYT'lilerin sorunları, açlık ve sefalet içinde yaşamak zorunda kalan emekçilerin sorunları tartışılmıyorken, günde 16 saat çalışmak zorunda kalan işçiler tatil yapamıyorken meclisin fiilen tatil edilmesinin akla mantığa uygun hiçbir yanı yoktur."

‘EMEKÇİLERİN, GENÇLERİN, YOKSULLARIN, KADINLARIN GÜNDEMLERİNİ KONUŞABİLİRDİK’

"AKP'nin bu ülkeye dair söyleyecek hiçbir sözü olmayabilir ancak bizlerin var. Bu mecliste işçilerin, emekçilerin, gençlerin, yoksulların, kadınların, gündemlerinin konuşulması için bu süreyi değerlendirebilirdik. Ancak anlaşılıyor ki, mesele konuşmak değil konuşturmamak olunca meclisi fiilen tatil ediyorlar. Şimdi Genel Kurul'a gideceğiz, durumu yerinde tespit edip halkımızın dikkatine sunacağız."