Erkan Baş: Seçimler için CHP ve HDP’ye çağrımız var

Erkan Baş: Seçimler için CHP ve HDP’ye çağrımız var

TİP İstanbul Milletvekili Erkan Baş, seçim döneminde dile getirdiği halk toplantılarını sürdürüyor. Pendik'te Boşnak yurttaşlarla buluşan Baş, "Ankara’nın o kirli yanından da halkla birlikte siyaset yaparak kurtulacağız" dedi.

İleri Haber

Türkiye İşçi Partisi (TİP) İstanbul Milletvekili Erkan Baş, Pendik’te Boşnak yurttaşlarla bir araya geldi. Balkan Yeşilbağlar Spor Kulübü lokalinde yapılan halk toplantısına katılan Erkan Baş, TİP’in Meclis çalışmalarına, iktidarın siyasetine ve yerel seçime dair değerlendirmeler yaptı.

“Sevgili arkadaşlar bugüne kadar kurtuluşu hep başka yerlerde aradık. Siyaset hep kalburüstü insanların göreviymiş gibi anlatıldı. Ama şimdi biz siyaseti halkın yapabileceği, yapması gereken bir düzeye taşımak istiyoruz.” şeklinde sözlerine başlayan Baş, konuşmasına şöyle devam etti:

‘BİZ GRUP TOPLANTIMIZI HALKLA YAPACAĞIZ’

“Siyaset Ankara’da birkaç yüz kişinin yapacağı iş olmaktan çıksın, ekmeğini kazanmaya çalışanların katılımıyla halkçı bir nitelik kazansın istiyoruz.

Mesela her salı Meclis’te siyasi partiler grup toplantıları yapıyor. Biz TİP olarak Meclis’e giderken bu grup toplantılarının yerine her hafta bir mahallede halkla buluşup halk toplantıları yapacağız dedik. Şimdi sizlerle TİP’in halk toplantılarından birinde bir aradayız.

‘KUMAR GELİRİYLE EKONOMİYİ KURTARMAYA ÇALIŞIYORLAR’

Sevgili arkadaşlar iktidarın bir acelesi var görüyoruz, her yerden para toplamaya çalışıyorlar. Kumar mekanizmalarını bile Cumhurbaşkanı’na bağladılar, sorsanız kumar haram derler ama kumar geliriyle devleti kurtarmaya çalışıyorlar. Bedelli askerlik çıkarıp, imar affı çıkarıp ekonomiyi kurtarmaya çalışıyorlar. Ama sorsanız kriz yok derler. İktidar toplumu aldatarak en yoksul kesimlerin geliriyle batan gemilerini kurtarmaya ve bizi altta bırakmaya çalışıyor.

Biz Meclis’te ve her yerde bu gerçekleri onların yüzüne söylüyoruz. Ancak halkın, emekçilerin de bu gerçekleri her yerde anlatması duyurması gerekiyor. 
Daha geçenlerde Meclis’i toplamak için bile hile yaptılar, yeter sayı bulamayınca hemen mükerrer oy kulandılar. Böyle bir iktidarla karşı karşıyayız. Oy çalan, milleti soyan, yalan dolan bir iktidar bu başımızdaki.

‘SİNE-İ MİLLET DİYORUZ’

Yapılacak tek şey halkın bağrında siyaset, birlikte mücadele örgütlemek. Gerçek anlamda sine-i millet yani. Biz Ankara’daki Meclis’in bozucu havasından, Meclis’te Erdoğan’ın yolladığı metindeki yanlış atılmış bir virgülü bile değiştirmekten korkan acizlikten, Ankara’nın o kirli yanından da halkla birlikte siyaset yaparak kurtulacağız.

SEÇİMLER İÇİN CHP HDP’YE ÇAĞRI

Yerel seçimlerde halkın ilerici adaylarının kazanmasına çalışacağız. Amacımız AKP’nin kaybetmesidir. CHP’ye HDP’ye çağrı yapıyoruz, gelin halkın adaylarını, halkçı siyaseti öne çıkaralım. Bizim karşımıza AKP’li sağcıları AKP’ye karşıymış gibi öne çıkarmasın kimse. Belli ilkeler tanımlayalım, ilericilik, halkçı belediyecilik ilkeleri oluşturalım. Biz bu ilkeli siyasetin arkasında duracağız."

‘PAZAR GÜNÜ BOSTANCI’DA BULUŞALIM’

Baş toplantıya katılanlara bir çağrı da yaparak "Pazar günü Bostancı Gösteri Merkezi’nde buluşalım" dedi. Baş, “Bu vesileyle hepinizi Türkiye İşçi Partisi’yle birlikte mücadeleye ve 21 Ekim’de Bostancı’daki büyük buluşmaya da davet edelim” ifadelerini kullandı.