Erkan Baş: Patronlar için değil emekçiler için bütçe

Erkan Baş: Patronlar için değil emekçiler için bütçe

TİP Genel Başkanı Erkan Baş Meclis Genel Kurulu'nda konuştu. Baş haftaya başlayacak bütçe görüşmeleri için, "Sadece patronlar için para babaları için değil, emekçi ve yoksul halkımız için bütçe yapma sorumluluğumuzu hepimiz açısından değerlendirileceğini umuyorum" dedi.

İleri Haber

Türkiye İşçi Partisi Genel Başkanı Erkan Baş Meclis Genel Kurulu'nda, haftaya başlayacak bütçe görüşmelerine, İstanbul'da Emek ve Demokrasi Güçleri'nin bütçe görüşmeleri öncesinde yapılacağı mitinge, Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) Derneği'nin taleplerine ve AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın veto ettiği yasaya ilişkin konuştu.

Erkan Baş konuşmasına, Edirne Cezaevi'nde rahatsızlanarak hastaneye kaldırılan HDP'nin önceki dönem Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'a geçmiş olsun dileklerini ileterek başladı. 

İŞÇİ VE EMEKÇİLER İÇİN BÜTÇE

Genel Başkan Erkan Baş şu ifadeleri kullandı: 

"Bu hafta yoğun bir gündemimiz var ama galiba kamuoyu da bizler de önümüzdeki hafta başlayacak bütçe görüşmelerine ilişkin bir hazırlık içerisindeyiz. Ben önemli bir yoğunlukla geçecek görüşmeler sırasında Meclisimizin komisyonlarda göz ardı edilen, işçilerin, emekçilerin, emeklilerin, yoksul halkın çıkarlarını merkeze alan bir bütçe konusunda çalışmalar yapacağını, bu sorunu en azından Genel Kurul'da bütün açıklığıyla değerlendirip, sadece patronlar için, para babaları için değil, emekçi ve yoksul halkımız için bütçe yapma sorumluluğumuzu hepimiz açısından değerlendirileceğini umuyorum. 

ERKAN BAŞ'TAN MİTİNG ÇAĞRISI

Tabii bu açıdan önemli olduğunu düşündüğüm bir gelişme de, İstanbul Emek ve Demokrasi Güçleri tam bütçe görüşmelerinin bir gün öncesinde 8 Aralık Pazar günü İstanbul Bakırköy Meydanı'nda bütçeye dair emekçilerin taleplerini dile getirecekleri bir miting gerçekleştirecekler, hem tüm halkımızı hem de vekil arkadaşlarmızı o mitingde emekçilerle olmaya onların taleplerini doğrudan yerinde dinlemeye davet ediyorum. 

'EYT'LİLER İÇİN PARLAMENTO SORUMLULUK ÜSTLENMELİ'

Bugün Emeklilikte Yaşa Taklanlar Derneği yöneticilerini ağırladık, arkadaşlarımız mücadelelerinde kararlı olduklarını ve bu talebin göz kapatılamayacak, duyulmazlıktan gelinemeyecek bir talep olduğunu bir kez daha ifade etme ihtiyacı hissettiler. Biz kendilerinin bu talebine katıldığımızı ve EYT'lilerin sorunlarının çözümü için parlamentonun sorumluluk üstlenmesi gerektiğini bir de Genel Kurul'da ifade etmiş olalım. 

'AKP'LİLER PARMAK KALDIRMA MAKİNESİ OLMAKTAN ÇIKMAZLARSA BÖYLE KOMİK DURUMA DÜŞERLER'

Son olarak gerçekten şu geçtiğimiz hafta yasalaşan ve dün Cumhurbaşkanı'nın ilk defa veto etmesiyle tekrar gündeme gelen konu asında anlamak isteyen herkes için bana sorarsanız çok önemli mesajlar içeriyor. Burada komisyon aşamasında pek çok milletvekili arkadaşımız konunun önemini defalarca kez anlatmaya çalıştılar; fakat ne hikmetse AKP sıralarında oturan hiçbir milletvekili altını çiziyorum hiçbir milletvekili bu konuda muhalefet sözcülerinin söylediklerini duymak istemedi, anlamak istemedi ve yaptıklarından çok emin bir biçimde o yasa teklifine evet oyu verdiler. Bunlar kayıtlara da girdi. Büyük bir şevkle her zaman olduğu gibi evet oyu verildi. Şimdi değerli arkadaşlar bakın, bize sürekli şu söyleniyor: 'İktidarın iyi yaptığı şeyleri hiç mi alkışlamayacaksınız?' Ben açık söylüyorum Recep Tayyip Erdoğan'ın veto etmesi doğrudur. Bakın notlarım arasında var, daha önce Recep Tayyip Erdoğan'ın bir sözü var bence o da çok doğru. 2001 yılında diyor ki: 'Milletvekilleri birer parmak kaldırma makinesi olmaktan çıkmalıdır.' Ben de bu sözü bugün aynı şekilde söylüyorum ve diyorum ki: Milletvekilleri birer parmak kaldırma makinesi olmaktan çıkmalılar, çıkmadıklarında böyle komik durumlara düşerler. Ben alkışlamak istiyorum; fakat o kadar hızlı fikir değiştiriyorlar ki hangi fikri alkışlayacağımı bilemiyorum bunu da halkımızın taktirine bırakıyorum."