Erkan Baş: Fatih'te yaşanan olay intihar değil, cinayettir!

Erkan Baş: Fatih'te yaşanan olay intihar değil, cinayettir!

Türkiye İşçi Partisi Genel Başkanı Erkan Baş Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu'nda konuştu. Baş İstanbul Fatih'te yoksulluk nedeniyle intihar eden dört kardeş için, " Bu bir intihar değil, bu bir cinayettir" ifadelerini kullandı.

İleri Haber

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı ve İstanbul Milletvekili Erkan Baş, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda konuştu.

Bütçe konularının konuşulduğu Meclis'te emeğiyle geçinenleri selamlayarak sözlerine başlayan Genel Başkan Erkan Baş, İstanbul'un Fatih ilçesinde parasızlık nedeniyle intihar eden 4 kardeş için, "Fatih'te yaşanan olay intihar değildir, bu bir cinayettir. 4 kardeşin hayatlarına son vermesinden en başta AKP iktidarı ve buradaki herkes sorumludur" şeklinde konuştu.

'BU BİR İNSANLIK SINAVIDIR'

Erkan Baş, 4 kardeşin ölümü üzerine BEDAŞ'ın ödenemeyen elektrik faturasınından dolayı kaldıkları evin elektriğini kesmesiyle ilgili olarak, "600 TL elektrik borçları var diye BEDAŞ gidiyor, elektriklerini kesiyor. Merak ediyorum aklınıza geldi mi bu BEDAŞ kim? Hiç şaşırtıcı değil, 2013'te AKP iktidarı BEDAŞ'ı beşli çetenin en büyük ortaklarından birine Cengiz Holding'e vermiş. Kim Cengiz Holding? Milyarlarca lira parasını ve vergi borçlarını sfırladığınız çete gidiyor ölmüş insanların elektriğini kesiyor. Bu bir insanlık sınavııdır. Eğer ben bunları anlatırken iktidar partisi vekilleri 'Yahu, biz bu yandaş firmaların milyarlarca lira vergisini siliyoruz, bunlar da gidiyor, 600 lira için insanların ölümüne neden oluyor, bunda bizim sorumluluğumuz var' diye düşünmüyorlarsa bu insanlık sınavından kalmışlardır" ifadelerini kullandı.

'BU İKTİDAR YÜZÜNDEN YAŞAYAMAYAN İNSANLARA BORCUMUZDUR: MUTLAKA YIKACAĞIZ!'

"On yedi yıldır şunu yaptık, bunu yaptık." diye anlatıyorsunuz, on yedi yıl sonunda geldiğimiz nokta bu" diyen Baş, "Yoksulluktan, açlıktan intihar eden insanları olan bir ülke yarattınız" dedi.

Son olarak Erkan Baş, "Türkiye işçi sınıfına, emekçilerine seslenmek istiyorum, artık bırakın mutlu olmayı, umutlu olmayı, huzurlu yaşamayı; sadece hayatta kalabilmek için mücadele ettiğimiz bir ülke hâline geldik ve halkı, sadece parasını alıp zenginlere vermek gerektiğinde hatırlayan bu iktidarı yıkmak bu emekçilere, bu yoksullara, bu iktidar yüzünden yaşayamayan insanlara borcumuzdur, mutlaka yıkacağız." diye konuştu.