Erkan Baş: Ekonominin büyüdüğünü söylüyorsanız emekçiye pay verin

Erkan Baş: Ekonominin büyüdüğünü söylüyorsanız emekçiye pay verin

TİP Genel Başkanı Erkan Baş, Çalar Saat programında İsmail Küçükkaya'nın konuğu oldu.

İleri Haber

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş, FOX Tv'de yayınlanan ve İsmail Küçükkaya'nın sunduğu Çalar Saat'e konuk oldu. 

Erkan Baş'ın konuşmalarından öne çıkanlar şu şekilde:

-Devletin resmi kurumlarının açıkladığı rakamların bizim açımızdan herhangi bir güvenilirliği kalmamış durumda. Hepimiz yüzde 10'larla ifade edilen bir enflasyonun gerçek olmadığını görüyor ve yaşıyoruz.

-Dün bütçe görüşmelerinde sosyal yardımların arttığı söylendi. Bununla, insanların yardıma ihtiyaç duymasıyla övünüyorlar.

-Tayyip Erdoğan Şehir Üniversitesi için bir açıklama yaptı. Davutoğlu'nun, Babacan'ın, Şimşek'in ismini verdi, hırsızlık var dedi. Daha sonra çıkarttık bu belgeyi, orada 5 imzacının olduğunu ve AKP'li bir ismi saymadığını gördük. 

-Türkiye'de paranız yoksa, yoksul bir ailedeyseniz imam hatipe gideceksiniz gibi bir sistem var. Zengin çocukları koleje, yoksul çocukları imam hatipe... Eğitim ya dindar ve kindar bir nesil yetiştirmek için, ya da paranın satın alabileceği bir mal olarak görülüyor. Dolayısıyla sürekli patlaklar meydana geliyor ama olan bizim çocuklarımıza oluyor.

-İktidar Türkiye'nin büyüdüğünü, ekonominin büyüdüğünü söylüyor. Madem öyle, artan ekonomiden emekçiye pay verin. Bir refah, bir zenginleşme varsa bundan emekçiye neden bir pay düşmüyor? DİSK'in çalışmasını değerli buluyorum, asgari ücretten vergi alınmaması ve en az 3 bin 200 lira olmasının arkasındayım.

-Maliye Bakanı çeşitli zamanlarda çıkıp "bu çok önemli" vurgusuyla ekonomik programlara çıkıp halkla resmen dalga geçiyor.

-Erdoğan bir belge çıkardı ve dedi ki 'kamu arazisine çökmüşler'. AKP'nin en çok övündüğü şey, özelleştirme yapmaları. Yani halkın malını aldılar, birilerine sattılar, peşkeş çektiler. 

-AKP, açık, şeffaf, meşru bir siyasi parti gibi Türkiye'yi yönetmiyor. 

-Neyi merkeze alacağız? İnsanı mı parayı mı? Aramızdaki fark bu. AKP doğaya, insana, ağaca, çevreye her şeye para gözüyle bakıyor.