Erkan Baş: Deniz Gezmiş gibi emekçilerin sempatisini kazanan sağ siyasetçi yoktur

Erkan Baş: Deniz Gezmiş gibi emekçilerin sempatisini kazanan sağ siyasetçi yoktur

Türkiye Komünist Partisi (TKP) Genel Başkanı Erkan Baş konuk olduğu televizyon programında gündeme dair açıklamalar yaptı.

İleri Haber

TKP Genel Başkanı Erkan Baş KRT Kültür TV'de ana haber bültenine konuk oldu.  Başta Rıdvan Dilmen'in, Erdoğan'ı Deniz Gezmiş'e benzetmesine değinen Erkan Baş, gündeme dair de önemli açıklamalar yaptı.

"Rıdvan bu yorumuyla kendini cahilliğiyle rezil etti. Böyle bir benzetmenin en temel amacı bu ülkede emekçilerin Deniz Gezmiş, Mahir Çayan, Yılmaz Güney gibi insanlar dışında sempatisini kazanan sağ siyasetçi yoktur.” diyen Baş, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Ne zaman halka değer vermek gerekirse, emperyalizmle mücadele edilmesi gerekirse her zaman bu ülkenin devrimcilerine atıfta bulunulur.

Deniz Gezmiş 1947 doğumlu 18 yaşında TİP'e üye olmuş. İlk gözaltısı Çorum Belediye işçilerinin hak yürüşünde olmuştur. Deniz Gezmiş ne yapmış? Bugün Nuriye, Semih ve Veli Saçılık gibi halkın, ezilenlerin yanında olmuş. Deniz Gezmiş olmak demek, işçi sınıfının, halkın yanında olmak demektir. Bugünün Deniz Gezmiş'leri benim bildiklerim Fikir Kulüpleri Federasyonu (FKF) üyesi gençlerdir. Kadıköy'de 20'li yaşlarda gençler Küdüs'teki olaylar için sokağa çıktılar ve joplanıp gözaltına alındılar. "

'ORTADA BİR ANTİ-EMPERYALİZM YOK'

AKP'nin anti-emperyalist bir mücadele içinde olmadığını vurgulayan Baş, "Şu anda ortada bir anti-emperyalizm yok. Fethullah ile AKP arasındaki yarış ABD'ye kim daha iyi hizmet edecek yarışıdır. Denizlerin mücadele ettiği örgüt MTTB'dir. Bugünkü iktidarın kurduğu bir örgüttür. Fethullah Gülen denen adam Türkiye'li devrimcilerle savaşmak için memur edilmiş bir adamdır. Bugün iktidardaki arkadaşlar NATO'ya 3 kuruş paraya bizim gençlerimizi satıp Kore'ye gönderdiler. Anti-emperyalist tam bağımsızlığı savunarak olunur. Bunlar üreten biri olamayacağı için anti-emperyalist olamazlar." şeklinde konuştu.

'ASIL TERÖRİST HALKA SİLAH SIKANLARDIR'

Deniz Gezmiş'in duruşunun oldukça onurlu bir duruş olduğunun altını çizen Baş, "Sabah akşam milliyetçilik yapanlar Denizler 6. Filo'ya karşı eylem yaparken, bu ülkenin valileri, kaymakamları genelevleri boyuyordu, sırf ABD askerleri geldiklerinde rahat etsinler diye. Terörist halka silah sıkanlardır. Asıl terörsitler 10 Ekim'i gerçekleştiren, 10 Ekim'e engel olmayanlardır. Suruç katliamını yapanlardır." ifadelerini kullandı.

'HALKA KARŞI İŞLENEN SUÇLAR SOSYALİST İKTİDARDA YARGILANACAK'

AKP'yi bize liberal diye yedirmeye çalıştılar diyen Erkan Baş, "Bu iktidarı yıkmak için cin fikirlere ihtiyaç yok. AKP'yi bize liberal diye yedirmeye çalıştılar, şeriatçı falan olurlarsa nasılsa ordu müdahale eder dediler. Çizmeyi aşarlarsa yargı bizi kurtarır diyenleri gördük, ordu bizi kurtarır diyenleri de gördük. Komünistler şunu söylüyor: Halkı halktan başka kurtaracak kimse yoktur. Kim halka sizi ben kurtarırım diyorsa yalan söylüyordur. Halka karşı işlenilen her suç sosyalist iktidarda en ağır biçimde yargılanacaktır." dedi.

'KOMÜNİSTLERİN DİNSİZ DİYE BİLİNMESİ DEVLET POLİTİKASIDIR'

Halk olarak hayatın her alanında yan yana gelelim konuşalım diyen Baş, "Halkıma soruyorum: Hangi hak alma mücadelesinde din veya etnik köken ayırarak gelmem dedi komünistler? İşçi kardeşlerim, patronlara karşı hepiniz haksızlığa uğradınız. Yanınızda bir tek sağcı oldu mu? Bizi Müslüman, gayri müslim, Kürt, Türk diye ayırıp yalnızlaştırıp, sömürüyorlar. Komünistlerin dinsiz diye bilinmesi devlet politikasıdır." ifadelerini kullandı.

'TARİKATLAR KAPATILMALIDIR'

Sözlerini sonlandırırken, tarikat ve cemaatlere değinen Erkan Baş, "TKP tereddütsüz bir laiklikten, aydınlanmadan yanadır. Türkiye'nin tarikatlara, cemaatlere teslim edilmesine izin vermeyeceğiz. Tarikatlar, cemaatler bu toplumu esir almak için kullanılan aygıtlardır. Tarikatlar kapatılmalıdır. Din eksenli kurulan bütün devletler kapitalizmin devamı niteliğindedir." şeklinde konuştu.