Erkan Baş: Bunlar cezaevindeyken çay, kek ne isterlerse verelim

Erkan Baş: Bunlar cezaevindeyken çay, kek ne isterlerse verelim

HDP'nin İstanbul Milletvekili adayı, TİP Kurucu Meclis üyesi Erkan Baş Erdoğan'ın Demirtaş hakkındaki idam açıklamalarına sert tepki gösterdi. Baş, Erdoğan'a kıraathane göndermesinde de bulundu.

HDP'nin İstanbul 1. Bölge Milletvekili adayı ve TİP Kurucu Meclis üyesi Erkan Baş dün Kadıköy Yoğurtçu Parkın'da düzenlenen gençlik buluşmasına katıldı.

Burada bir konuşma gerçekleştiren Baş, "Bu alçakları, bu halk düşmanlarını en adil şekilde yargılayalım. Neyse cezaları, ki kesin eminiz en ağır biçimde cezalandırılacaklar. Ve muhtemelen emeklilik yıllarını cezaevinde geçirecekler. Sizden bir şey rica ediyorum. Bunlar cezaevindeyken de bize yakışanı yapalım. Çay mı istiyor? Çayını verelim, kek mi istiyor? Kekini verelim. Hatta okuyacaksa kitaplarını da bedavadan verelim. Orada halka karşı işledikleri suçların cezalarını çeksinler" dedi.

'NEYMİŞ DEMİRTAŞ'I İDAM EDECEKMİŞ'

Baş, Erdoğan'ın Demirtaş için söylediği “Parlamento, dedim ya size daha önce, parlamento bunlarla ilgili kararı bana göndermiş olsaydı, ben bunu çoktan onaylardım” sözlerine de sert tepki göstererek, "Şu anda cezaevinde tutulan Demirtaş’ı, neymiş efendim idam edecekmiş, bizi tehdit ediyor. Sen bugüne kadar elinden gelen neyi yapmadın da biz senden korktuk. İki lafına mı korkacağız, senin tehditlerine mi boyun eğeceğiz?" ifadelerini kullandı.