Erkan Baş, Aydın Halk Buluşması'nda yurttaşlarla bir araya geldi

Erkan Baş, Aydın Halk Buluşması'nda yurttaşlarla bir araya geldi

TİP Genel Başkanı Erkan Baş, Aydın Halk Buluşması’nda yurttaşlarla bir araya geldi.

İleri Haber

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı ve İstanbul Milletvekili Erkan Baş, Aydın’da düzenlenen halk buluşmasında yurttaşlarla bir araya geldi.

Yurttaşlarla yaptığı buluşmada, Türkiye emekçilerin öznesi olduğu bir muhalefetin düzen karşısında varlığının hayati önemi olduğunu vurgulayan Baş, “Düzen için muhalefet Türkiye toplunun büyük çoğunluğunun sağcı olduğu inancıyla sağ politikalar yapmaya yöneldi. Bu düşünce, bizi AKP’nin çizdiği sınırların içinde siyaset yapmaya kadar götürür. Biz bu anlayışa karşı diyoruz ki ‘Aslı varken kimse sahtesine yönelmez’. Bu açıdan, siyaset AKP’nin ya da düzen içi muhalefetin düşündüğü gibi sadece Ankara’da, Meclis koridorlarında salonlarında yapılmayacaksa, sokağa taşınacaksa, halkın her ilde, ilçede mahallede örgütlenmeye ihtiyacı var” şeklinde konuştu.

Konuşmasının ardından Yaşamak İçin Sosyalizm kitabını yurttaşlar için imzalayan Baş, daha sonra Aydın İl Yönetimi ile birlikte, bir süredir kanser tedavisi gören TİP Parti Meclisi Üyesi ve Aydın eski İl Başkanı Ali İhsan Şimşek’i evinde ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini iletti.