Erkan Baş: AKP'ye halkın yanıtı çok daha ağır oldu

Erkan Baş: AKP'ye halkın yanıtı çok daha ağır oldu

TİP Genel Başkanı Erkan Baş Meclis Genel Kurulu'nda konuştu. Baş konuşmasında, "İktidar tarafından 31 Mart'ta halkın verdiği mesaj alınmamış, aksine halk iradesinin karşısına bir YSK darbesiyle geçilmişti. Fakat halkın yantı çok daha ağır oldu" ifadelerini kullandı.

İleri Haber

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş Meclis Genel Kurulu'nda bir konuşma gerçekleştirdi. Baş burada yaptığı konuşmasında, Gezi Direnişi davasının yargılanma sürecine, 23 Haziran'da gerçekleşen ve AKP iktidarı tarafından hezimetle sonuçlanan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı (İBB) seçimine ve partisine yönelik olarak İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan saldırılara değindi.

'BİZ GEZİCİYİZ SİZ GİDİCİ'

Gezi Direnişi davasında duruşma salonunda yanlarında olamadığı için dayanışma dileklerini ileten Erkan Baş, "Gezi Direnişi bu ülke tarihinin en onemli, en kıymetli halk hareketlerinden biridir" dedi. Baş devamında, "Ben her istediğimde hukuk da tanımadan yaparım diyen iktidara karşı bütün farklılıklarına rağmen hep birlikte eşitlik, özgürlük, kardeşlik, barış, adalet isteyen milyonların ortak hareketiydi. Türkiye'nin her yerinde ayağa kalkan insanların yarattığı bir umuttu. Dolayısıyla sadece iktidar böyle istyor diye bu umuttan suç çıkarmanın mümkün olamayacağını ifade ediyoruz" şeklinde konuştu. Baş, "Ayrıca yargılanması gereken Taksim Dayanışması değil, tam tersine o dönemde ellerinde devlet olanaklarını kullanarak halka, gençlere hatta çocuklara karşı bu kuvveti kullananlardır. Bir hatırlatma yapayım o dönemde 'Biz Geziciyiz siz gidici' demiştik, şimdi tesadüf oldu, Gezi Direnişi'nin yargılandığı dönemde İstanbul'da seçimler oldu" diye konuştu. 

İBB seçimleriyle ilgili konuşan Baş şöyle dedi:

'AKP'YE HALKIN YANITI ÇOK AĞIR OLDU'

"23 haziran'da gerçekleşen seçimler sadece İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimi olarak değerlendirilemez. Bizzat İktidar tarafından 31 Mart'ta halkın verdiği mesaj alınmamış, aksine halk iradesinin karşısına bir YSK darbesiyle geçilmişti. Fakat halkın yantı çok daha ağır oldu, vurgulamak gerekiyor tam bir yıldır, Türkiye'nin her sorununu çözecek iddiasıyla yeni yönetim sistemi altında yönetilen, 17 yıldır ülkeyi tek başına yöneten ve 25 yıldır da istanbul'u yöneten bir parti yenilmiştir. Basının yüzde doksan sekizinin, devletin bütün olanaklarının tek taraflı kullanılmasına rağmen İstanbul halkı büyük bir irade sergilemiştir. Bu vesileyle İstanbul'lu emekçilere teşekkür ediyorum, Ekrem İmamoğl'nu tebrik ediyorum, AKP'ye de geçmiş olsun diyorum."

Partisine yönelik saldırılara evap veren Baş şöyle devam etti:

'PARTİMİZİN VE PARTİ ÜYELERİMİZİN ÜZERİNDEN ELLERİNİZİ ÇEKİN!'

"Çanakkale'de Emniyet Müdürlüğü TİP'e üye olan genç arkadaşlarımızın üniversite öğrencilerinin ailelerini arıyor, çocuklarının terör örgütleriyle irtibatta olduklarını, başlarına her an her şeyin gelebileceğini, mümkünse çocuklarını okuldan almaları gerektiğini söylüyor, aileler bu vesileyle korkutuluyor. Açıkça Çanakkale Emniyet Müdürlüğü'nü, Çanakkale Valisi'ni ve İçişleri Bakanlığı'nı uyarıyorum. Bu çocuklar üzerinden ellerinizi çekin, partimizin üzerinden ellerinizi çekin! Herkese şu soruyu soruyorum. Herhangi bir emniyet müdürü AKP'ye üye olmuş bir gencin aileisini arayıp, 'Çocuklarınızın IŞİD'le FETÖ'yle bağlantısı var, terör örgütleriyle bağlantıları olabilir, çocuklarınızı alın' deseler ne yaparsınız? Hiç kimse partimizi, parti üyelerimizi böylesi bir töhmet altında bırakamaz, tehdit edemez."