Erişim Çağrı Merkezi işçileri kararlı: Sendikalaşma hakkımız engellenemez

Erişim Çağrı Merkezi işçileri kararlı: Sendikalaşma hakkımız engellenemez

Tez-Koop İş Sendikası, Erişim Çağrı Merkezi'nde sendikalaşma faliyetinin engellendiği gerekçesiyle basın açıklaması düzenleyecek.

İleri Haber

Türkiye Ticaret, Kooperatif, Eğitim, Büro ve Güzel Sanatlar İşçileri Sendikası (Tez-Koop İş Sendikası); Erişim Çağrı Merkezi isimli iş yerinde yöneticilerin sendikalaşma faaliyetlerini engelledikleri gerekçesiyle yarın basın açıklaması düzenleyecek.

Basın açıklaması yarın saat 18.00'da Eskişehir Erişim Çağrı Merkezi önünde gerçekleşecek. 

"Sendikalaşma hakkımız engellenemez" başlığıyla Tez-Koop İş Sendikası tarafından yapılan çağrıda şu ifadeler yer aldı:

 "İstanbul, Eskişehir ve Ankara’da faaliyet gösteren İş Bankası’nın sanayi ve hizmet grubu iştiraklerinden biri olan Erişim Çağrı Merkezinde sendikamız tarafından bir süredir örgütlenme faaliyeti yürütmekteyiz. Örgütlenmede son aşamaya geldiğimiz şu günlerde Erişim Çağrı Merkezi yöneticileri tarafından sendikalaşmayı engellemeye yönelik bir dizi girişimlerde bulunulmaktadır.Sendikamıza üye olan çağrı merkezi çalışanları istifaya zorlanmakta, işten çıkarılmakla tehdit edilmekte ve böylece çalışanlar üzerinde baskı oluşturulmaya çalışılmaktadır. Konu ile ilgili işverenin bu haksız ve hukuksuz tutumunu protesto etmek amacıyla 12 Eylül 2019 tarihinde İstanbul’da İş Kulelerinin önündesendikamız tarafından bir basın açıklaması yapılmıştır. Aynı gerekçelerle şimdide Eskişehir’de sendikamız tarafından bir basın açıklaması yapılacaktır."