Erinç Yeldan ve Özge Mumcu Cumhuriyet'i bıraktı

Erinç Yeldan ve Özge Mumcu Cumhuriyet'i bıraktı

Süleyman Soylu'nun hedef aldığı Cumhuriyet gazetesinin Soylu'ya karşı yaptığı açıklamada Can Dündar'ı hedef göstermesi üzerine, gazetenin yazarlarından Erinç Yeldan ve Özge Mumcu, köşe yazarlığını bıraktığını duyurdu.

İleri Haber

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun hedef aldığı Cumhuriyet gazetesinde dün yayımlanan başyazının ardından Cumhuriyet yazarı Prof. Dr. A. Erinç Yeldan ve Özge Mumcu gazetedeki köşe yazılarına son verdiğini duyurdu.

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in video yayınları sonrası TRT Haber'e röportaj veren İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Cumhuriyet gazetesini hedef alan ifadeler kullanmıştı. Cumhuriyet, Soylu'nun açıklamalarına dün yayımladığı başyazıyla yanıt verdi. İlgili yazıda, Soylu'nun verdiği örneklerin Can Dündar dönemine ait olduğunun söylenmesi dikkat çekti.

Gazetenin eski Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar'ın hedef alındığı yazı, birçok kişi tarafından eleştirildi. Yazıya tepki gösterenlerden biri de Cumhuriyet yazarı Prof. Dr. A. Erinç Yeldan oldu. ''Cumhuriyet'te dün yer alan 'açıklama' yazısının içeriği ne gazetenin ilkeleriyle ne de demokrasi mücadelesinin gerekleriyle bağdaşmaktadır'' diyen Yeldan, sosyal medyadan yaptığı paylaşımla gazetedeki köşe yazılarına son verdiğini açıkladı. 

Cumhuriyet Pazar Eki yazarı Özge Mumcu ise, yazılarına son verme kararı aldığını şu sözlerle duyurdu:

''Cumhuriyet Gazetesi’ne duyduğum ‘manevi bağlılık’ nedeniyle başladığım ve bir yılı aşkın süredir yazdığım Pazar Eki’ndeki yazılarıma son verme kararı aldım. Cumhuriyet’in tüm emekçilerine derin saygılarımla…''

CUMHURİYET'İN TEPKİ ÇEKEN BAŞYAZISI

Başyazıdaki şu ifadeler tepki çekmişti:

''Soylu, TRT Haber’deki programda, Cumhuriyet gazetesini suçlarken verdiği örneklerin çoğunluğu, Can Dündar’ın başında bulunduğu İkinci Cumhuriyetçi bir ekibin Cumhuriyet gazetesini yönettiği döneme denk gelmektedir. Oysa, bugün Cumhuriyet gazetesi, bu ekibin yayın çizgisi ve tutumlarına karşı Cumhuriyet okur ve emekçileri ile birlikte dört yıl yürüttüğü hukuksal mücadele ve Yargıtay’ın da onadığı bir mahkeme kararı sonucu yönetime gelen Cumhuriyetçi kadro tarafından yayımlanmaktadır.

Cumhuriyet gazetesi, 2018 Eylül ayı başında, Atatürk’ün adını verdiği ve Yunus Nadi’nin kurduğu Cumhuriyetçi çizgisine oturduğunu kamuoyuna duyurmuştur.

Bu çizginin herhangi bir suç ya da terör örgütü ile ilişkilendirilmesi bir kasıtlı çarpıtmadan öteye gidemez.''