Ergenekon'dan hapis yatan eski üsteğmene uzlaşı için 500 euro teklif edildi

Ergenekon'dan hapis yatan eski üsteğmene uzlaşı için 500 euro teklif edildi

Adalet Bakanlığı, Ergenekon davası kapsamında barışçıl çözüme gidilmesi ve lütuf hakkı için 500 euro önererek, Öztürk’ün davadan vazgeçmesini istedi.

Adalet Bakanlığı, Ergenekon'dan hapis yatıp beraat eden ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne (AİHM) gidip 'haksız tutukluluk' gerekçesiyle 1 milyon euro tazminat talep eden eski üsteğmene, barışçıl çözüme gidilmesi ve lütuf hakkı kapsamında 500 euro önererek, Öztürk’ün davadan vazgeçmesini istedi.

Serdar Öztürk 2014’te tahliye edildi. Ergenekon soruşturmaları için "FETÖ kumpası" dendi ve sonrasında da beraat etti.

Avukat Serdar Öztürk, 2016’da Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne tekrar başvurdu. Bu başvurusunda da cezaevinde geçirdiği 4 yıl 9 aylık ‘haksız tutukluluğunun tazmini’ için Türkiye’den 500 bin euro maddi, 500 bin euro manevi tazminat istedi.

500 EURO’LUK LÜTUF HAKKI

Hürriyet'ten Toygun Atilla'ın haberine göre, Adalet Bakanlığı İnsan Hakları Daire Başkanı Dr. Hacı Ali Açıkgül imzası ile Türkiye’nin cevap yazısı Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ndeki dosyaya girdi. Türkiye, barışçıl bir çözüme gidilmesini istedi. Öztürk’e, ‘lütuf hakkı’ kapsamında davasından vazgeçmesi için 500 euro önerildi. Öztürk, bu teklifi kabul etmeyeceklerini söyledi.