Ergenekon savcılarına hapis istemi

Ergenekon savcılarına hapis istemi

Erzincan’daki FETÖ soruşturması kapsamında gözaltına alınan Erzurum özel yetkili savcısı Osman Şanal ile eski Erzurum Başsavcı Vekili Taner Aksakal’ın hakkında 2 yıldan 6 yıla kadar hapsi istendi.

İlhan Cihaner'i Erzincan'daki Ergenekon soruşturması kapsamında gözaltına aldıran eski Erzurum özel yetkili savcısı Osman Şanal ile eski Erzurum Başsavcı Vekili Taner Aksakal'ın, 'devletin güvenliğine ilişkin gizli kalması gereken bilgileri açıklamak' suçundan yargılandığı davada, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığınca esas hakkındaki mütalaa verildi.

“Jandarmanın terör örgütlerine karşı kullanılan haber elemanlarının kimliklerini içeren muhbir listelerini, hazırladıkları Erzincan Ergenekon iddianamesinin içine koyarak açıkladıkları, böylelikle devletin terörle mücadelesini zafiyete uğrattıkları ve devlet sırrını ifşa ettikleri" öne sürülen eski savcılar Osman Şanal ile Taner Aksakal, ilk derece mahkemesi sıfatıyla Yargıtay 9. Ceza Dairesinde üçüncü kez hakim karşısına çıktı.

Yargıtay Genel Kurul salonunda görülen duruşmaya FETÖ üyeliğinden yargılandığı davada tutuklu bulunan Osman Şanal, Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile bağlandı. FETÖ üyeliğinden yargılandığı davada adli kontrol şartıyla serbest bırakılarak tutuksuz yargılanan Taner Aksakal da duruşmada hazır bulundu.

Mütalaada, TCK'nin 336/3 maddesinin birinci cümlesinde belirtilen yasaklanan bilgileri taksirle açıklama suçunun tüm unsurlarıyla gerçekleştiğinin anlaşıldığı, bu madde uyarınca sanıkların 6 aydan 2 yıla kadar hapisle cezalandırılmaları talep edildi.