Eren Erdem tekrar hakim karşısında

Eren Erdem tekrar hakim karşısında

Tahliye edildikten saatler sonra tekrar tutuklanan eski CHP Milletvekili Eren Erdem bugün bir kez daha hakim karşısına çıktı. Duruşma öncesi açıklama yapan Erdem'in avukatı Onur Cingil, "Eren Erdem'in bu davada yargılanmasını gerektirecek en ufak bir husus yok. Tahliye kararı veren mahkeme bakalım doğru kararı verebilecek mi, bugün burada bunu göreceğiz" dedi.

Fotoğraf: Süha Küçük

17-25 Aralık operasyonu sürecinde ses kayıtlarını yayınladığı iddiasıyla haklarında dava açılarak kapatılan Karşı Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni ve eski CHP Milletvekili Eren Erdem ile gazetenin sahibi Turan Ababey’in de aralarında bulunduğu 12 sanığın yargılandığı dava İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülmeye başlandı.

Eren Erdem'in ailesi, CHP üyeleri ve hak savunucuları Eren Erdem'e destek için adliye önünde bir araya gelirken; adliye önünde açıklama yapan Erdem'in avukatı Onur Cingil "Biz bu davada her türlü skandalı yaşadık. Eren Erdem'in bu davada yargılanmasını gerektirecek en ufak bir husus yok. Tahliye kararı veren mahkeme bakalım doğru kararı verebilecek mi, bugün burada bunu göreceğiz. Dakikalar içinde 10 bin sayfayı okuyup yeniden tutuklama kararı veren hakimleri gördük. Delilin kalmadığı bu dosyada olumlu bir sonuç bekliyoruz. Eren Erdem hakettiği özgürlüğe kavuşmalıdır" şeklinde konuştu.

'BU İNSANLARI HAKSIZ YERE YARGILAYANLAR GÜNÜ GELİNCE YARGILANACAK'

Avukat Cingil'ın ardından konuşan CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ise, "Bugün bir kez daha Eren Erdem'in haksız yere tutuklandığını belirtmek için toplandık. Hukukun yerine gelmesini bekliyoruz. Eren Erdem haksız bir şekilde esir alınmıştır. Bugün bu esaret son bulmalıdır. Unutulmaması gerekir ki bu insanları haksız yere yargılayanlar günü geldiğinde yargılanacaklar" dedi.

Eren Erdem'e destek için adliyeye gelen isimler şöyle:

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, CHP İstanbul eski Milletvekili Barış Yarkadaş, Süleyman Çelebi, Gülay Yedekçi, Ankara eski Milletvekili Şenal Sarıhan, İzmir eski Milletvekili Mustafa Balbay, Balıkesir eski Milletvekili Namık Havutça, Antalya eski Milletvekili Devrim Kök, İstanbul Milletvekilleri Erdoğan Toprak, Sera Kadıgil, Mahmut Tanal, Sibel Özdemir, Fethi Açıkel, Sezgin Tanrıkulu, Zeynel Emre, Gürsel Tekin, Turan Aydoğan, Gülizar Emecan, Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, Ankara Milletvekilleri Ali Haydar Hakverdi, Nihat Yeşil, Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Adıyaman vekili Abdurrahman Tutdere, Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek, CHP PM Üyesi Emre Çam ve Erdal Aksünger, CHP İstanbul eski milletvekili Dursun Çiçek.