Eren Erdem: Düşmanlarımıza benzediğimizde kaybederiz

Eren Erdem: Düşmanlarımıza benzediğimizde kaybederiz

489 gün cezaevinden kaldıktan sonra dün tahliye edilen Eren Erdem, düzenlediği basın toplantısında açıklamalarda bulundu, ''Düşmanlarımıza benzediğimizde kaybederiz'' dedi.

Gazeteci, CHP eski milletvekili ve PM Üyesi Eren Erdem, 489 gün cezaevinde kaldıktan sonra dün tahliye olmuştu. Erdem bugün CHP İstanbul İl Merkezi’nde, İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ile birlikte basın toplantısı düzenledi. 

'YILDIRMA POLİTİKALARINA KARŞI BİRLİKTE OLACAĞIZ'

Toplantıda ilk konuşmayı yapan  Kaftancıoğlu “Eren Erdem’in yanında olacağız, yıldırma politikalarına karşı birlikte olacağız. Siyasi tutukluların hepsiyle de özgürlükte buluşacağız” dedi.

Erdem'in avukatı Onur Cingil ise "489 gün sonra geç de olsa bir tahliye geldiyse, kamuoyunun bu konuyu sahiplenmesinden dolayı. Erdem'in hiç tutuklanmaması gerekiyordu" ifadelerini kullandı.

'KOĞUŞLARIMIZ OSMAN KAVALA İLE YAN YANAYDI'

Daha sonra söz alan Eren Erdem şunları söyledi:

"Çok sayıda insan cezaevlerinde haksız ve hukuksuz bir biçimde. Her şekilde de dayanışma içinde olduk. İsim de zikretmek isterim. Bu süreçte mağdur olmuş herkes için. Selahattin Demirtaş aynı nedenlerle içeride. Osman Kavala ile yanyana koğuştaydık. Birbirimizi camlardan görürdük. Hayatımda hiç silah tutmadım, çok iyi kalem tutarım. Terörden yargılandım bunun ağırlığını omuzlarımda taşıyorum.

'DÜŞMANLARIMIZA BENZEDİĞİMİZDE KAYBEDERİZ'

Yargı süreci devam etmektedir. Beraat edeceğime eminim. Yargıtay da hala vicdan sahibi hakimlerin olduğunu zor çıkan kararlardan gözlemledik. Mücadeleyi büyüteceğimizden eminim. Son cümle olarak şunu söyleyeyim. Düşmanlarımıza benzediğimizde kaybederiz. Beni hep 28 şubatta kendilerine zulmedenleri adeta örnek alıp onlara benzemiş bir güruh rehin aldı. Onlar kendilerine zulmedenlere benzediler hatta fotokopisine dönüştüler. Bize zulmedenlere dönüşmeyeceğiz. İntikam çukuruna düşmeyeceğiz. Sokak sokak dolaşmaya halkımızla buluşmaya devam edeceğiz. Bizim yapacağımız şey budur mücadelemiz budur." 

'ÇOK SAYIDA MAĞDUR HAKSIZ YERE CEZAEVİNDE'

Açıklama sonrası Artı TV'ye konuşan Erdem "Benim için cezaevi, beni oraya koyanların amacına ulaşabildiği bir süreç olmadı. Çok sayıda mağdur haksız yere cezaevinde. Biz yapmış olduğumuz siyasi mücadele nedeniyle cezaevine girdik ve tutuklandık. Aynı kararlılıkla mücadeleye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.