Erdoğan'ın yeğeninden Akit haber müdürüne dair paylaşım: Sopadan geçirilmiş

Erdoğan'ın yeğeninden Akit haber müdürüne dair paylaşım: Sopadan geçirilmiş

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yeğeni Ömer Erdoğan, yandaş Yeni Akit Gazetesi Haber Müdürü Murat Alan’la ilgili bir mesaj yazdı.

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın yeğeni Ömer Erdoğan, Yeni Akit Gazetesi Haber Müdürü Murat Alan’la ilgili bir mesaj yazdı. Murat Alan, askerlere Akit TV yayından “eşek” diyerek hakaret etmiş, ardından sopalı saldırıya uğramıştı.

Yurt Gazetesi'nde yer alan habere göre Ömer Erdoğan sosyal medya hesabından, “Geceye Bir Not: ‘Yeni Akit Gazetesi Haber Müdürü Sopadan Geçirilmiş...’” diye yazdı.

Ardından gelen yorumlar üzerine Ömer Erdoğan yeni bir mesaj daha yazarak şöyle dedi:

“Akit TV’de yayınlanan ‘Ters Kutuplar’ adlı programa konuk olan Akit gazetesi haber müdürü Murat Alan’ın canlı yayında Türk askeriyle ilgili yaptığı ‘eşek’ benzetmesi tepki çekmişti. Alan, gazeteci Ali Tarakçı ile tartıştığı sırada, ‘O hizaya gelmeyen apoletli Generalleriniz hepsi Erdoğan’ın arkasında saf tutuyor. Oynaya oynaya eşşek gibi saf tutacaklar. Bu ülkede demokrasi varsa bunu AK Parti iktidarı oturttu’ demişti. Bu sebeple haber müdürü sopadan geçirilmiş. Bu bir haber notu. Bunu biz, gazeteci lisanı ile değil ancak kendi edebiyat sanatı lisanımız ile not edebiliriz. Gerek edebiyat dili ve gerekse Türkçe deyimler/kavramları ile ilgili Dil Tarih Kurumunun imkânlarını kullanmak öğretici olabilir. Hepinizi seviyorum.”