Erdoğan'ın yarım milyon liralık yemeğini kayyum ödedi!

Erdoğan'ın yarım milyon liralık yemeğini kayyum ödedi!

Erdoğan’ın Diyarbakır’da katıldığı bir yemeğin 550 bin TL’lik faturasının DBB’nin önceki kayyumu tarafından ödendiği ortaya çıktı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi (DBB) Eşbaşkanları Gültan Kışanak ve Fırat Anlı’nın görevden alınması ardından yerine kayyum olarak atanan Cumali Atilla’nın yaptığı fahiş harcamalar bitmiyor. 

Mardin Büyükşehir Belediyesi’ne atanan kayyum Mustafa Yaman’ın AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan ve bakanlara yaptığı harcamalardan sonra bu kez DBB’nin önceki kayyumu Cumali Atilla’nın Erdoğan’ın kente gelişiyle yaptığı yemek harcaması bir hayli yüksek.

Erdoğan’ın 24 Haziran seçimleri öncesi kente 3 Haziran’da yaptığı ziyarette kanaat önderleriyle TÜYAP Diyarbakır Fuar Merkezi'nde düzenlenen iftarda bir araya geldiği programda, 6 bin kişiye yemek verildiği öğrenildi. DBB tarafından verilen yemeğin faturası ise kişi başı 85 lira olarak hesaplandığı ve KDV dahil 550 bin liraya mal olduğu ortaya çıktı.

DBB Eşbaşkanı Selçuk Mızraklı, önceki kayyum Atilla’nın Erdoğan’ın gelişiyle yaptığı tek kalem harcamaya ilişkin, “El insaf, 550 bin lira” diyerek tepki gösterdi. (MA)