'Erdoğan'ın yanındayız' kampanyasına katılan 'militan valiler'e tepki: 'Bu kişiler hakkında yasal süreç başlatılmalı'

'Erdoğan'ın yanındayız' kampanyasına katılan 'militan valiler'e tepki: 'Bu kişiler hakkında yasal süreç başlatılmalı'

Birçok ilin valisi AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kendileri ile olan fotoğrafını ya da sadece Erdoğan’ın fotoğrafını koyarak, destek mesajı verdi. Valilerin bu taraflı tutumu üzerine CHP'li Beko, yazılı bir açıklama yaparak tepki gösterdi.

İleri Haber

Yaptıkları paylaşımlarla, AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’a açık bir şekilde destek veren valilere tepki gösteren CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, “Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin değil de AK Parti’nin bir memuru gibi hareket eden bu kişiler hakkında yasal süreç başlatılmalıdır” dedi.

Geçen günlerde Twitter’da açılan #ErdoğanınYanındayız” hashtagine destek verenler  arasında dikkat çeken isimler yer aldı. Birçok ilin valisi AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kendileri ile olan fotoğrafını ya da sadece Erdoğan’ın fotoğrafını koyarak, destek mesajı verdi. Valilerin bu taraflı tutumu üzerine Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Kani Beko, yazılı bir açıklama yaparak tepki gösterdi.

‘MİLİTAN VALİLER…’

 Valilerin kanunu ihlal ettiğini ifade ederek görevden alınmaları gerektiğine dikkat çeken Beko, “Madde açık ve net, devlet memurları herhangi bir siyasi partiye üye olamaz, destek veremez ya da onları destekleyecek hareketlerde bulunamaz. Ancak görüyoruz ki militan Valiler, savunmaları gereken kanunu, hukuku kendi ayakları ile çiğniyor” dedi.

‘AKP’NİN MEMURU GİBİ HAREKET EDİYORLAR’

Valilerin, Erdoğan’ın emir eri, sağ kolu, AKP’nin memuru gibi hareket ettiğine dikkat çeken Beko, bu kişiler hakkında yasal süreç başlatılması gerektiğini vurguladı. Beko, “Devletin önemli bir mevkiisinde yer alan yönetici amirin, memurun bu tutumuna göz yumulamaz. Bir şehrin tüm güvenlik birimlerini emri altında tutan Valilerin bu şekilde davranışları kesinlikle kaygı verici” ifadelerini kullandı.