Erdoğan'ın uçağının deposunu doldurmak 280 bin dolar

Erdoğan'ın uçağının deposunu doldurmak 280 bin dolar

Erdoğan'ın uçağının deposu her boşaldığında 280 bin dolara dolacak. Deponun her dolumu asgari ücret alan 1070 kişinin maaşına tekabül edecek.

İyi Parti, AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Katar Emiri'nin Cumhurbaşkanlığı'na hediye ettiğini iddia ettiği fakat sonrasında Türkiye tarafından satın alındığının ortaya çıktığı VIP donanımlı Boeing 747-8 tipi uçağın deposunun 25.486 litre (59.567 galon) yakıt aldığını, bunun da yaklaşık 1070 asgari ücrete karşılık geldiğini ve anlık kurla 280 bin dolara tekabül ettiğini açıkladı.

UÇAĞIN DEPOSUNUN DOLMASI İÇİN HER SEFERİNDE 280 BİN DOLAR ÖDENECEK

Vatandaşın alım gücünün düştüğü, sanayi elektriğine yüzde 141 zam yapıldığı belirtilen açıklamada, "Bizde kriz miriz yok deyip, insanların evladına kıyafet almakta zorlandığı, kışı nasıl geçirebileceğim diye düşündüğü bir ortamda, Katar’dan milyonlarca dolar değerindeki uçağı nasıl alabildiniz? Hediye olduğu ifade edilen Boeing 747’nin deposu, tam tamına 225.486 litre (59.567 galon) yakıt almaktadır ve deponun dolması için her seferinde ödenecek para, 280 bin ABD dolarıdır. O depo, Türkiye’de vatandaşın ödediği vergiyle doldurulacak. Türkiye’de kaça dolacak o uçağın deposu?" denildi.

'SARAY'IN DEĞİL, HALKIN KRİZİ'

Sözcü'nin haberine göre devlettin milletten koptuğunu savunan İyi Parti, yaşanan krizin "şatafat içerisinde yaşayan Saray’ın değil, halkın krizi" olduğunu ifade etti.