'Erdoğan'ın TTB talimatı salgından sonraya kaldı' iddiası

'Erdoğan'ın TTB talimatı salgından sonraya kaldı' iddiası

Erdoğan’ın dünkü baro ve tabip odalarının yeniden düzenlenmesi gerektiğine dair yaptığı açıklamanın ardından yandaş Hürriyet yazarı Selvi bugünkü yazısında pandemi süreci dolayısıyla şimdilik TTB’nin düzenlemede yer almadığını söyledi.

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz günlerde parti MYK toplantısı öncesi yaptığı konuşmada TMMOB ve barolara yönelik yeni düzenleme çalışması yaptıklarını belirtmişti. 

AKP’ye yakınlığı ile bilinen Hürriyet yazarı Abdülkadr Selvi ise bugünkü yazısında söz konusu düzenlemede Türk Tabipler Birliği (TTB)’nin de olduğunu ancak yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgın sürecinde sağlıkçıların fedakarca çalışmaları nedeniyle şimdilik dışarıda bırakıldığını yazdı.

Söz konusu düzenlemeye dair Erdoğan’ın başkanlığında geçen hafta yapılan MYK toplantısında karar alındığını ve çalışmalara başlandığını bildiren Selvi, çalışmanın şu an taslak halde olup Erdoğan’ın onayından sonra Meclis’e sunulacağını söyledi.

‘TTB’Yİ PANDEMİ KURTARDI’

Selvi yazısında TTB’ye dair “Barolar birinci sırada geliyorsa, ikinci sırada Türk Tabipleri Birliği yer alıyordu. Ancak paketten çıkarıldı. Neden? Koronavirüsle mücadele sürecinde sağlıkçılarımız fedakârca çalışırken, böyle bir düzenlemenin yapılması doğru bulunmadı. Türk Tabipleri Birliği’ni pandemi kurtardı demek daha doğru olur.” diye yazdı.