Erdoğan'ın OHAL şaşkınlığı: Nasıl yani doktor olamıyorlar mı?

Erdoğan'ın OHAL şaşkınlığı: Nasıl yani doktor olamıyorlar mı?

Erdoğan'ın OHAL’le birlikte çok sayıda doktorun güvenlik soruşturmaları nedeniyle atanamamasından haberi yokmuş.

29 Ekim 2016’da çıkarılan 676 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile devlet memurluğuna başlamadan önce ‘güvenlik soruşturması’ şartı getirildi.

Olağanüstü Hal (OHAL) döneminde getirilen bu şartın ardından yüzlerce hekimin mesleğe başlayamadı yüzlercesi de hala kararı bekliyor.

‘NASIL YANİ DOKTOR OLAMIYORLAR MI?’

Hürriyet’in haberine göre, AKP’li vekiler Erdoğan’a  güvenlik soruşturmalarında, haklarında soruşturma, kovuşturma olmayan, dava açılmayan doktorların atanmasının engellenmesi veya gecikmesine ilişkin sorunu aktardılar.

Erdoğan’ın ise bunun üzerine, “Nasıl yani zorunlu hizmetlerini yapmayınca doktor olamıyorlar mı? Hem de bu kadar zor eğitimin ardından, bu sorunu çözün” dediği öğrenildi.

‘900 DOKTOR ATANMA NOKTASINDA’

Bunun üzerine doktor atamalarıyla ilgili Sağlık Bakanlığı Komisyonunun bir toplantı daha yaptığı, 900 doktor adayının atama noktasına geldiği, 100 doktor adayının güvenlik soruşturmasının da yeniden değerlendirileceği öğrenildi. Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, “Atamaları geciken doktorlarla ilgili gerekli çalışmaları yaptık. Komisyonumuz bu konuda hakkâniyetle çalışıyor. Güvenlik soruşturmalarının gecikmesinden kaynaklanan sorunlar vardı. Bu konuda gerekli adımları atıyoruz, merak etmeyin” dedi.