Erdoğan’ın Nurettin Yıldız ‘önlemi’: İlahiyatçılar daha cesur olsun

Erdoğan’ın Nurettin Yıldız ‘önlemi’: İlahiyatçılar daha cesur olsun

“6 yaşındaki kız çocukları evlenebilir” diyen yobaz Nurettin Yıldız’a tedbir olarak ilahiyatçılara “daha cesur olun” talimatı verildi.

Sosyal Doku Vakfı Başkanı yobaz Nurettin Yıldız’ın “Yatak yorgan battaniye cinsel dürtüleri rahatsız eden yapıda olmamalı, asansörde halvet” şeklinde sözlerine AKP MYK toplantısı sonrası skandal bir talimat geldi.

Hürriyet’in haberine göre Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ’a talimat vererek, konuyla Diyanet İşleri Başkanlığı’nın ilgilenmesini isteyen Erdoğan'ın, 'tedbir' adı altında,  “Diyanet bünyesinde görev yapan ilahiyatçılar ve üniversitedeki ilahiyatçılar daha cesur olsun, gerçek sarih din anlayışını onlar anlatsın” dediği ifade edildi.

[ih2]

İLERİ’YE BERAAT

Yobaz Nurettin Yıldız kendisiyle ilgili haberlerimiz nedeniyle İleri’ye dava açmıştı. Geçtiğimiz günlerde karara bağlanan davada yobaza yobaz dediği için yargılanan İleri Haber beraat etmişti.

'BU PEDOFİLİ HAMİLİ NEDEN YARGILANMIYOR?’

[ih3]

Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka dün Meclis’te 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar günü nedeniyle basın toplantısı düzenlemiş ve yobaz Yıldız'la ilgili şunları söylemişti: "Nurettin Yıldız yeni dönemin Fetullah Gülen’idir. FETÖ elebaşından boşalan koltuğa bu kez Nurettin Yıldız oturtulmak istenmektedir. Geçmişte Fetullah Gülen için ‘dokunan yanar’ yasası bugün Nurettin Yıldız’a uygulanmaktadır. Bu şahsın kimler tarafından korunduğunu bilmek hakkımız. Mesela; onun bir hayranı var. Üstelik bu kişi bir müsteşar. Hem de Adalet Bakanlığı müsteşarı. Göreve gelmeden önce Nurettin Yıldız’ın konuşmalarını sosyal medyada paylaşan, beğenen Selahaddin Menteş’ten bahsediyorum. Şimdi buradan kendisine soruyorum: Sayın müsteşar, bu pedofili hamili nasıl oluyor da yargılanmıyor? Nasıl oluyor da günlerce, aylarca bekleyen dosyalar varken bu kişiye yönelik suç duyuruları 24 saat geçmeden takipsizlikle sonuçlanıyor."