Erdoğan'ın 'Lozan sancısı' yine tuttu: 'İftihar edenler oldu. Bu nasıl oluyor ya?'

Erdoğan'ın 'Lozan sancısı' yine tuttu: 'İftihar edenler oldu. Bu nasıl oluyor ya?'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin Yeni Güvenlik Konsepti Konferansı'nda yaptığı konuşmada, Lozan Barış Antlaşması'nı yeniden gündemine aldı. Lozan'ın zafer olmadığını öne süren Erdoğan, "Burnumuzun dibindeki yerler bizden alındı, onunla iftihar edenler oldu. Bu nasıl oluyor ya?" dedi.

Kaçak Saray'da gerçekleştirilen Türkiye'nin Yeni Güvenlik Konsepti Konferansı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Lozan Barış Antlaşması'nı eleştirerek, "Burnumuzun dibindeki yerler bizden alındı, onunla iftihar edenler oldu. Bu nasıl oluyor ya?" dedi. Cumhuriyet'in haberine göre, Erdoğan ayrıca HDP'li milletvekillerinin tutuklanması, Gülen Cemaati'ne dönük operasyonlar ve Suriye'de devam eden 'Fırat Kalkanı Operasyonu ile ilgili açıklamalar yaptı.

ERdoğan'ın açıklamalarının satır başları:

"LOZAN İFADESİNİ KULLANDIĞIMDA BİRİLERİ RAHATSIZ OLDU"

Cumhuriyet'in kuruluşundan biraz öncesinde yaklaşık 3 milyon kilometrekare toprağımız var. Lozan ifadesini kullandığımda birileri rahatsız oldu. Lozan'da işte o 3 milyon kilometre kareden, bir yerler tırmıklandı 780 bin kilometre kare kaldı. Burnumuzun dibindeki yerler bizden alındı, onunla iftihar edenler oldu. Bu nasıl oluyor ya? Lozan'daki tüm başarıları elbette takdirle karşılıyoruz ama Lozan tartışılmaz, kutsal bir metin değildir. Elbette tartışacağız. 2023'e yürürken, bir çoklarının çıkarlarına dokunacağımızın farkındayız. Ama yine de yapacağız. İleri yürümezseniz, yerinizde kalmazsınız. Geriler hatta yok olursunuz.

"MÜNBİÇ'E DOĞRU GİDECEĞİZ"

Başta ABD olmak üzere batılılara söyledik. Terörden arındırılmış kuzeyde bir bölge dedik. Evet doğru söylüyorsunuz dediler ama bizimle birlikte hareket etmediler. Şu anda biz El Bab’a dayandık. Batıdan da El Bab’ı kuşattık. Yetmez oradan da Münbiç’e doğru gideceğiz. Münbiç’te PYD var YPG var. Onlar oradan gitsinler dedik. Gidecekler dediler. Biz tamamen orayı boşaltmalarını istiyoruz. Neden? Orası Arapların toprakları. Biz Türkiye olarak gidip oraya yerleşecek değiliz. DEAŞ ile mücadelede kararlı mısınız? Rakka’ya da birlikte müdahale edelim. Ne işin var senin terör örgütüyle? Koalisyon güçleri ile biz bunu yapamıyorsak nasıl devletiz bi? Yazıklar olsun bize.

"HALA TSK, POLİS VE YARGININ İÇİNDE FETÖ'CÜLER VAR"

Hala silahlı kuvvetlerimizin, polisimizin, yargının içinde bunlar var. Devletin çeşitli kurumları içerisinde hala bunlar var. 

ERDOĞAN'DAN HDP'YE DÖNÜK OPERASYONLARLA İLGİLİ AÇIKLAMA: OHAL BİTTİKTEN SONRA DA SÜRECEK

Milletvekillerinden, belediye başkanlarına varıncaya kadar bedelini ödüyorlar, ödemeye devam edecekler. Bu mücadele OHAL bittikten sonra da sürecektir.