Erdoğan'ın Kuzey Kıbrıs 'müjdesi': Külliye ve parlamento inşaatı

Erdoğan'ın Kuzey Kıbrıs 'müjdesi': Külliye ve parlamento inşaatı

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kuzey Kıbrıs için son günlerde sözüne ettiği ''müjde'' parlamento ve külliye binası çıktı.

Kıbrıs Barış Harekatı'nın 47'nci yıl dönümü dolayısıyla Kuzey Kıbrıs'a giden AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, Lefkoşa'da Cumhuriyet Meclisi Özel Oturumu'nda milletvekillerine hitap etti. Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) ve Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) tarafından boykot edilen Erdoğan Kıbrıs için son günlerde sözünü ettiği ''müjdeyi'' duyurdu. AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kuzey Kıbrıs için açıkladığı ''müjde''nin cumhurbaşkanlığı külliyesi ve parlamento inşaatı olduğu ortaya çıktı. 

Erdoğan'ın "müjde" açıklaması şu şekilde:

"Bilindiği gibi Kuzey Kıbr Cumhurbaşkanlığı'nın ne doğru dürüst bir Cumhurbaşkanlığı binası veya külliyesi var, veyahut da ne doğru dürüst bir parlamento binası var. İşte parlamento binamız burası. Tabii biz bunu KKTC'ye yakıştırmıyoruz. Aynı şekilde Cumhurbaşkanlığı külliyesindeki bina, İngilizlere ait bir gecekondu. Onu da yakıştırmıyoruz. Şimdi Cumhurbaşkanlığının inşallah bu külliyesiyle ilgili adımın proje çalışmaları bitti, inşasına da inşallah yakında başlıyoruz. Nerede başlıyoruz? Netehan bölgesinde, silahlı kuvvetlerimizle de görüşerek, orada 500 dönüm araziyi bu iş için tahsis ettik. Bu arazi içerisinde hem bu külliyeleri yapacağız, bütün bunlarla beraber şöyle gerçekten istiyoruz ki bir millet bahçesini de orada yapalım. Devlet olmanın işte ifadesi budur. Bunu inşallah bu projeyi hayata geçirmek suretiyle, nasıl bir Kuzey Kıbrıs, Kıbrıs Türklerine ait bir devlet varmış bunu birilerinin görmesi lazım.

Mimarımız 3 ayrı proje hayata geçirdi. Projeyi ben de takip ettim. Bu projeyle beraber ardından hemen işin statiklerine ve inşaatına gireceğiz. Çünkü fazla bir zamanımız yok. Bir an önce şuralardan kurtulalım diyorum. Her şeyiyle şöyle muhteşem, ihtişamlı bir binamız olsun. Dünyaya kendisini görkemli bir şekilde gösterdiği bir külliyeye kavuşalım.

KKTC'nin ilan edildiği bu binanın da müze olarak yeni nesillere bırakılmasının isabetli olacağını düşünüyorum."