Erdoğan'ın kuzeni, Ahmet Şık’ı hedef göstermek için ‘FETÖ’ referansını kullandı

Erdoğan'ın kuzeni, Ahmet Şık’ı hedef göstermek için ‘FETÖ’ referansını kullandı

SuperHaber internet sitesinin sahibi ve Erdoğan'ın kuzeni Cengiz, Ahmet Şık'ı hedef almak için FETÖ'cü Emre Erciş'i referans aldı.

İleri Haber

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kuzeni ve SuperHaber isimli internet sitesinin sahibi Cengiz Er, TİP İstanbul Milletvekili Ahmet Şık’ı hedef göstermek için, sosyal medya paylaşımında ve internet sitesinde daha önce ‘FETÖ’ üyesi olmak suçlamasıyla hapis cezası alan Emre Erciş’in yazısına yer verdi.

Emre Erciş, Şık’ın Almanya Federal Haber Alma Servisi BND ve federal hükümet tarafından finanse edilen bir dernekle ilişkisi olduğunu iddia etti.

Erciş sosyal medya hesabından paylaştığı yazıda, Şık’ın HDP’den aday olması için Almanya’daki vakıflar tarafından finanse edildiğini öne sürdü.

Karşı Gazetesi çalışanı Emre Erciş, “FETÖ’ye üye olmamakla birlikte örgüte yardım etmek” suçundan 3 yıl 1 ay hapis cezası almıştı. Sabah Gazetesi’nde yer alan habere göre ise Erciş hakkında kızı FETÖ üyeliğinden içeride bulunan bir kadını dolandırdığı iddiasıyla soruşturma başlatılmıştı. Erciş son olarak, şüpheli şekilde öldürülen Rabia Naz Vatan'ın babası Şaban Vatan'a hakaret etmesi ve hapis cezası almasıyla gündeme gelmişti.