Erdoğan'ın kriz inkarı sürüyor

Erdoğan'ın kriz inkarı sürüyor

Geçtiğimiz günlerde "Kriz mırız yok, hepsi manipülasyon" açıklamasında bulunan Erdoğan, yurt dışında da bu söylemini sürdürdü. Erdoğan ayrıca Brunson konusunun ekonomik boyutu olmadığını da iddia etti.

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ekonomik krizi inkar etmeye devam ediyor. Erdoğan konuyla ilgili yine “Şu an ülkemizdeki ekonomik sıkıntı öyle zannedildiği gibi abartılacak bir sıkıntı süreci değildir” dedi.

ABD’de Reuters'a konuşan Erdoğan, rahip Brunson’ın sağlık sorunları nedeniyle cezasının ev hapsine çevrildiğini söyledi.

Erdoğan, Brunson’ın 12 Ekim’deki mahkemesine ilişkin ise şunları söyledi:

‘MAHKEME NE KARAR VERİR BİLEMEM’

“12 Ekim'de biliyorsunuz mahkemesi var. 12 Eylül'de mahkeme ne karar verir bilemem. Buna siyasiler karar veremez. Benzer şeyler Amerika'da olmuş durumda. Amerika'da 251 vatandaşımın ölümüne neden olan ve devlete karşı darbe girişiminde bulunan 'FETÖ' Amerika'dadır. Bu zat şu anda yargılanmıyor. Biz dosyalarını gönderdiğimiz halde yargılanmamakta yetkililer direnmektedir.”

ABARTILACAK BİR EKONOMİK SIKINTI YOK’

ABD ile yaşanan Brunson krizinin ekonomiye etkisinin olmadığını da iddia eden Erdoğan, 2008 krizini hatırlattı. Birçok emekçinin işsiz kaldığı süreci “Ben 'teğet geçecektir' demiştim. Biz sonra ekonomik sıkıntıyı aştık” şeklinde anlatan Erdoğan, ülkenin rahatlama sürecine girdiğini belirterek “Şu an ülkemizdeki ekonomik sıkıntı öyle zannedildiği gibi abartılacak bir sıkıntı süreci değildir. Türkiye kendi imkanlarıyla aşacaktır” dedi.

‘LÜKSÜMÜZ YOK’

Açıklamalarında Suriye konusuna da değinen Erdoğan, “Esad'in bizim Suriye'nin başında kalmasını kabul etme gibi bir lüksümüz yok” ifadelerini kullandı.

‘ALMANYA İLE İLİŞKİLERİMİZİ YÜKSELTMEYE ÇALIŞIYORUZ’

Erdoğan açıklamalarının son kısmında ise ABD’nin ardından yapacağı Almanya ziyaretine değindi. Erdoğan dönem “Nazi” diye nitelediği Almanya’ya ilişkin şunları söyledi:

"Almanya ziyaretimiz resmi devlet ziyaretidir. Gittiğim gün Merkel'le bir görüşmem olacak. Ertesi gün ucu açık bir kahvaltımız olacak. Türkiye'nin Almanya ile olan ilişkileri çok yüksekti. Yeniden o seviyeye çıkarmaya çalışıyoruz. Turizm konusunda Almanya en öndeydi şu anda Rusya geçmiş durumda. Hepsini masaya yatıracağız. Atılması gereken adımları atacağımızı umuyorum.”