Erdoğan'ın korumalarından avukata işkence

Erdoğan'ın korumalarından avukata işkence

Erdoğan'ın nikah şahitliğini yaptığı düğün sırasında bir avukatın 2 saat süren işkenceye maruz kaldığı ortaya çıktı.

Geçtiğimiz cumartesi günü Çırağan Sarayı'nda gerçekleşen Demirören-Kalyoncu düğününde, Erdoğan'ın korumalarının bir avukata işkence yaptığı ortaya çıktı.

AKP'li cumhurbaşkanı Erdoğan'ın nikah şahitliğini yaptığı düğün için kapatılan yolda trafiğe takılan Muğla Barosu'na kayıtlı Avukat Sertuğ Sürenoğlu'nun cadde üzerindeki güvenliklere yolun neden kapatıldığını sordu. 

20.30 sıralarında gerçekleşen olayda çevrede bulunan Cumhurbaşkanlığı korumaları, Sürenoğlu'nu Cumhurbaşkanına hakaret iddiasıyla koruma aracına aldı.

ARAÇ İÇİNDE 2 SAAT İŞKENCE

Cumhuriyet'ten Alican Uludağ'ın haberine göre, burada ters kelepçeyle 2 saat bekletilen Sürenoğlu'nun gözleri de bağlandı ve darp edilmeye başlandı. Koruma aracı, daha sonra Çırağan Sarayı içerisine alındı ve işkence araç içinde de devam etti.

Korumalar, Sürenoğlu'na Cumhurbaşkanına hakaret ettiği iddiasını kabul eden bir tutanağı imzalamasını, aksi takdirde dayağın devam edeceği tehdidinde bulundu. Zor durumda kalan Sürenoğlu tutanağı imzaladı, korumalar Sürenoğlu'nu polise teslim etti.

'ZOR ALTINDA TUTANAK İMZALATILDI'

Cumartesiyi pazara bağlayan gece gözaltında kalan Avukat Sertuğ Sürenoğlu, pazar günü Cumhurbaşkanına hakaret iddiasıyla adliyeye sevk edildi. Savcının tutuklama talep ettiği Sürenoğlu, sulh ceza hâkimi tarafından ev hapsi şeklinde adli kontrol kararı ile serbest bırakıldı. Sürenoğlu'nun savcılık ifadesinde, “Ben oraya Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın geleceğini dahi bilmiyordum. Sadece yolun neden kapalı olduğunu sordum. Kesinlikle Cumhurbaşkanına hakaret etmedim. Bana Cumhurbaşkanı korumaları işkence yaptı ve zorla Cumhurbaşkanına hakaret ettiğimi beyan eden tutanak imzalatıldı” dediği öğrenildi.