Erdoğan'ın korumaları ile Saraybosna polisi arasında arbede

Erdoğan'ın korumaları ile Saraybosna polisi arasında arbede

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın özel güvenlik korumaları ile Bosna-Hersek Sınır Polisi arasında Saraybosna Havalimanı'nda arbede yaşandı.

İleri Haber - Saraybosna

Güney-Doğu Avrupa İşbirliği Süreci (SEECP) toplantısı için Bosna-Hersek’in başkenti Saraybosna’ya iki günlük bir ziyarette bulunan AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın özel güvenlik ekibi ile Bosna-Hersek Sınır Polisi arasında Saraybosna Havalimanı’nda arbede yaşandı.

Bosna medyasının bildirdiğine göre bugün öğlen saatlerinde Saraybosna’ya inen cumhurbaşkanlığı uçağından çıkan özel korumalar kurallara riayet etmeleri ve prosedürleri uygulamaları için Bosna-Hersek Sınır Polisi tarafından uyarıldı. Uyarıları dikkate almayan özel güvenlikle Bosna-Hersek polisi arasında arbede yaşandı. Arbede sırasında Erdoğan’ın korumalarının uçağın içindeki silahlarını alıp bellerine taktıkları da bildirildi. 

Bosna-Hersek Sınır Polis müdürü Zoran Galiç yaptığı açıklamada Bosna-Hersek’e gelen ziyaretçilerin bu ülkenin kurallarına riayet etmesi gerekliliğine dikkat çekerek Erdoğan'ın korumalarının profesyonellikten uzak kibirli bir biçimde davranarak söz konusu arbedeye neden olduklarına dikkat çekti. 

Türkiye'de yandaş medyanın haber olarak itibar etmediği olay sadece Bosna’da değil, bölgedeki kamuoyunda da yankı yarattı ve bölgedeki gazeteler son dakika haberi olarak verdi. Gerek bölgesel medyada gerekse de sosyal medya hesaplarında Erdoğan'ın korumalarının iki sene önce ABD’de yarattıkları soruna da dikkat çekiliyor.

Geçen sene seçimlerden önce Avrupa’da miting yapması engellenen Erdoğan'ın mitingi, Saraybosna’da kapalı bir spor salonunda gerçekleştirmişti. Hâlihazırda sorunlu bir siyasi süreç içerisinde bulunan Bosna-Hersek’in Avrupa’da istenmeyen mitinge kapılarını açması, ülkede uzun süre tartışılmıştı.