Erdoğan’ın konuşması, Binali Yıldırım’ın 4 yıl önce yaptığı konuşmanın aynısı çıktı

Erdoğan’ın konuşması, Binali Yıldırım’ın 4 yıl önce yaptığı konuşmanın aynısı çıktı

Erdoğan’ın dün düzenlenen "Bizim Yunus" Yılı Açılış Töreni'nde yaptığı konuşmanın, Binali Yıldırım’ın 4 yıl önceki konuşmasının aynısı olduğu ortaya çıktı.

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dün akşam katıldığı açılış töreninde Türkçe'nin kullanıma dair yaptığı konuşmanın aynısını, 2017'de AKP İzmir Milletvekili Binali Yıldırım'ın da yaptığı ortaya çıktı.

Twitter'da bir sosyal medya kullanıcısının fark ettiği ve yan yana koyarak karşılaştırdığı videoda, Binali Yıldırım'ın 2017 yılında kullandığı ifadelerin aynısını, Saray'daki Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde "Bizim Yunus" Yılı Açılış Töreni'nde konuşan Erdoğan 16 Şubat 2021'de kullandığı anlaşıldı.

Erdoğan'ın dün, Binali Yıldırım'ın ise 4 yıl önce kullandığı ifadeler şöyle:

“Sosyal medya dili, gençlerimiz arasında geçerli bir yazı diline, iletişim diline dönüşüyor. Anlamsız kısaltmalar, aralara serpiştirilen yabancı kelimeler, bozuk cümleler, saçma ifadeler günden güne sıradan hale geliyor. Dilimizi kısırlaştıran, nesiller arasındaki iletişimi yok eden, Türkçeden ziyade, nevzuhur bir kuş dilini andıran bu çürümeye 'dur demek' mecburiyetindeyiz.”