Erdoğan'ın işaret ettiği 'sürpriz' ne? İşte iki iddia!

Erdoğan'ın işaret ettiği 'sürpriz' ne? İşte iki iddia!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "bir müjde açıklayacağı" cuma gününü işaret etmesinin ardından, iki haber sitesinden iki ayrı iddia dillendirildi. Bloomberg ve Euronews'in haberlerine göre Türkiye'nin bir enerji kaynağı bulduğu iddia ediliyor.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan'ın katıldığı bir açılışta "yeni bir müjde açıklamak" üzere cuma gününü işaret etmesinin ardından, Bloomberg ve Euronews, iki ayrı iddiayı gündeme getirdi. Bloomberg'in iddia ettiği habere göre Türkiye, Karadeniz'de bir enerji kaynağı buldu. Euronews Türkçe servisinin edindiği bilgilere göre ise, iddia edilen enerji kaynağı Karadeniz'de değil Akdeniz'de bulunuyor.

İKİ AYRI İDDİA!

Bloomberg'in akşam saatlerinde açıkladığı ve konuyla doğrudan ilgilenen iki yetkiliye dayandırdığı haberine göre, Türkiye Karadeniz'de bir enerji kaynağı buldu. Yetkililere göre bu enerji kaynağının büyük olasılıkla doğalgaz olduğu iddia ediliyor.

Öte yandan aynı saatlerde yer alan ve Euronews Türkçe servisinin yaptığı habere göre ise, Türkiye'nin bulduğu iddia edilen enerji kaynağı Karadeniz'de değil, Akdeniz'de yer alıyor.  Bulunan gazın değeri ve sınıflandırılması gibi bilgilerin açıklanmayacağı ve sır tutulacağı ifade edilirken, gaz kaynağının hidrokarbon olduğu iddia ediliyor.

'STRATEJİK VE HEDEF ŞAŞIRTMA AMAÇLI'

Euronews'e konuşan ve ismini açıklanmasını istemeyen cumhurbaşkanlığına yakın bir kaynağın aktardıklarına göre, "gaz kaynağının Akdeniz değil, Karadeniz'de bulunduğu iddiasının stratejik ve hedef şaşırtma amaçlı olabileceği" ifade ediliyor.