Erdoğan'ın ihanetle suçladığı İran'dan açıklama: Rusya ile Türkiye arasındaki anlaşma olumlu bir adım

Erdoğan'ın ihanetle suçladığı İran'dan açıklama: Rusya ile Türkiye arasındaki anlaşma olumlu bir adım

Türkiye ile Rusya arasındaki mutabakat sonrası İran'dan ilk açıklama geldi. İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Abbas Mousavi, anlaşmayı ''olumlu bir adım'' olarak değerlendirdi.

Türkiye ve Rusya arasında Soçi'de mutabakat sağlanan anlaşma sonrası, AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın ihanet ile suçladığı İran'dan açıklama geldi. 

Anlaşmaya ilişkin açıklama yapan İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Abbas Mousavi, “İran, Suriye’ye güvenlik ve sakinlik getirecek ve ülkenin bütünlüğünü güvence altına alacak her türlü adımı memnuniyetle karşılıyor” dedi.

''Rusya ile Türkiye arasındaki anlaşma olumlu bir adım.'' diyen Mousavi, ''Bu anlaşmanın Türkiye’nin kaygılarını gidereceğini ve Suriye’ye barış ve güvenlik getireceğini umuyoruz'' ifadelerini kullandı.

ERDOĞAN İHANETLE SUÇLAMIŞTI

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Soçi yolculuğu öncesi Ankara'da yaptığı açıklamalar sırasında İran'a tepki göstermişti. Suriye'nin kuzeyindeki harekata tepki gösteren İran yönetiminin, ''Suriye'nin toprak bütünlüğünün ihlal edildiğine'' yönelik eleştirilere cevap veren Erdoğan, şunları söylemişti:

''İran'dan gelen bazı açıklamalar bende ciddi manada üzüntüye sebep olmuştur. İran kısa süreli 15-20 yıl öncesine varıncaya kadar geçmişine varırsa nükleer başlıklı silahlar konusunda Erdoğan'ın İran ile ilgili takındığı tavırları tüm dünya bilir. İran'dan maalesef bazı çatlak sesler çıkıyor. Sayın Ruhani'den değil. Bunları başta Sayın Ruhani olmak üzere susturmaları gerekirdi. Bu şahsım olmak üzere tüm mesai arkadaşlarımı da ciddi manada rahatsız etmektedir. Biz Soçi mutabakatının 3 taraf ülkesiyiz. Birbirine bu şekilde ihanet eder mi? Bu yapılanlar yanlıştır. Bu süreçle ilgili olarak kendilerini ciddi manada kınıyorum.'' şeklinde konuşmuştu.