Erdoğan'ın her gittiği yere bir pist

Erdoğan'ın her gittiği yere bir pist

Güzel, Bakan Soylu’nun yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi.

İleri Haber

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi kayyumu, Erdoğan’ın AKP Genel Merkez Kadın Kolları MKYK Üyesi Suna Kepolu’na misafirliğe gelişi için Ataman ailesinin kapısının önüne helikopter pisti inşa etti. Konuyu Meclis’e taşıyan HDP’li Semra Güzel, “Erdoğan’ın her programı için ayrı ayrı pistler mi yapılmaktadır?” diye sordu.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Ilısu Prof. Dr. Veysel Eroğlu Barajı ve Hidroelektrik Santrali (HES) projesinin açılışı için 6 Kasım'da gittiği Batman programından sonra, AKP Genel Merkez Kadın Kolları MKYK Üyesi Suna Kepolu Ataman, Silvan’ın Sora (Alakumlu) Mahallesi’ndeki evinde Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’ı ağırlamak istedi.

KAYYUMDAN ÖZEL PİST

Ziyaretten günler önce Erdoğan çifti tarafından kabul edilen davet için Ataman, çalışmalar yaptı. 2020 yılı Sayıştay Raporlarında birçok usulsüzlük yaptığı ortaya çıkan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesindeki kayyum yönetimi Ataman ailesinin kapısının önüne helikopter pisti inşa etmeye başlamıştır.

10 gün süren çalışma sonrası pist tamamlanırken, pist ile Ataman’ın evi arasında da asfaltlama çalışması yapıldığı belirtildi. İddialara göre, pist yapımı için harcama ise kamu bütçesinden yapıldı. Ancak, Hasankeyf’te yine bu ziyarete özel yapılan helikopter pistine inen ve buradan Ataman’ın evine geçmesi beklenen Erdoğan, programının yoğunluğu nedeniyle Ataman’ın evine ziyareti erteledi.

‘MÜSRİF HARCAMALAR ARTARAK DEVAM EDİYOR’

Konuyu Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) gündemine taşıyan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel, “Ülke ciddi bir ekonomik kriz içerisindeyken müsrif harcamalar artarak devam etmektedir” dedi.

‘ERDOĞAN İÇİN AYRI AYRI PİST Mİ YAPILIYOR?’

Güzel, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yanıtlaması istemiyle verdiği önergede şu soruları yöneltti:

1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için Silvan’ın Sora Mahallesinde yapılan helikopter pisti Bakanlığınızın bilgisi dahilinde midir?

2- Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi kayyım yönetimi hangi görev ve sorumluluk çerçevesinde pist yapımını üstlenmiştir?

3- Bahsi geçen mahallede Recep Tayyip Erdoğan gelecek diye neden sadece AKP Genel Merkez Kadın Kolları MKYK Üyesi Suna Kepolu Ataman’ın kapısının önüne asfalt yapılmıştır?

4- Silvan’da yapılan uçak pistinin maliyeti ne kadardır? Bütçesi hangi kurumun bütçesinden ödenmiştir?

5- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın her programı için ayrı ayrı pistler mi yapılmaktadır?

6- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için şimdiye kadar kaç pist yapılmıştır? Maliyetleri ne kadardır? Bu maliyetler hangi kurumun bütçesi ile ödenmiştir?