Erdoğan'ın fiyatlarını uygun bulduğu marketlerin genel müdürü: Vatandaş dramatik bir fiyat farkı bekliyor

Erdoğan'ın fiyatlarını uygun bulduğu marketlerin genel müdürü: Vatandaş dramatik bir fiyat farkı bekliyor

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın fiyatlarını uygun bulduğu Tarım Kredi Pazarlama ve Marketçilik AŞ'nin Genel Müdürü Bayram Ali Yıldırım, "Vatandaş dramatik bir fiyat farkı bekliyor" dedi.

Tarım Kredi Pazarlama ve Marketçilik AŞ Genel Müdürü Bayram Ali Yıldırım, AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından ucuz bulunan marketlerle ilgili açıklamalarda bulundu, "Vatandaş dramatik bir fiyat farkı bekliyor. Böyle bir eleştiri alıyoruz" dedi.

Ürünlerin maliyetlerine ilişkin konuşan Yıldırım, "Ürünleri direkt çiftçiden alarak tüketicilere sunduğumuz için aracılar yok, bu yüzden maliyetlerimiz daha verimli. Biz maliyetleri göz önünde bulundurarak kendi fiyatlarımızı oluşturuyoruz. Kendi fiyatlarımızı oluştururken diğer perakendecileri de takip ediyoruz. Onlara göre de pozisyonlanma yapıyoruz. Bizim maliyetlerimiz ne olursa olsun, biz perakendedeki diğer zincirlerle yaklaşık olarak yüzde 5 kadar daha ucuza ürün satıyoruz. Böyle bir fiyatlandırma politikamız var. Rekabetten dolayı fiyat aşağı çekilirse biz de o yüzde 5 bandını korumaya çalışıyoruz. Vatandaş dramatik bir fiyat farkı bekliyor. Böyle bir eleştiri alıyoruz. Halkımızın şuna dikkat etmesini rica ediyorum, biz piyasayı regüle etmeye çalışıyoruz. Biz fiyatlarımızı yukarı doğru çekmediğimiz için perakendeciler de fiyatlarını yukarı doğru çekemiyorlar." ifadelerini kullandı.

Yıldırım, Erdoğan'ın '1000 market' hedefine ise 2022 yılında ulaşabileceklerini söyledi.