Erdoğan'ın bir ay önce açılışını yaptığı hastanenin tavanı çöktü

Erdoğan'ın bir ay önce açılışını yaptığı hastanenin tavanı çöktü

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla açılışı geçen ay yapılan hastanenin tavanı çöktü.

Erdoğan'ın bir ay önce açılışını yaptığı hastanenin tavanında çökme meydana geldi. 

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın katıldığı törenle açılışı 25 Aralık 2021'de yapılan Gaziantep Üniversitesi Çocuk Hastanesi'ni Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesi’ne bağlayan geçiş bölümünün tavanında çökme meydana geldi. Çökmeyi gören yurttaşlar "Daha hastane hizmete gireli kaç gün oldu da dökülmeye başladı. Bu binayı üniversite yetkilileri nasıl teslim almışlar" diyerek tepki gösterdi. 

'YAZIK BU MEMLEKETE'

Şahinbey Belediyesi'nin CHP Grup Başkanı Hasan Şencan da çöken bölümün fotoğraflarını sosyal medya hesabından paylaşarak tepki gösterdi ve "Geçtiğimiz günlerde partili cumhurbaşkanının açılışını yaptığı Gaziantep Üniversitesi Çocuk Hastanesi'nin içler acısı durumu. Sayın Rektör Arif Özaydın bu durumu nasıl açıklayacak? Gaziantep Üniversitesi Hastanesi tel tel dökülüyor. Yazık bu memlekete" ifadelerini kullandı.

'SORUMLULAR HAKKINDA GEREKLİ İŞLEMLER YAPILMALIDIR'

Sözcü'den Ahmet Kaya'ya da açıklamada bulunan Şencan, "Bu binayı yapan müteahhitten, teslim alan görevliler ve Rektör Prof. Dr. Arif Özaydın dâhil sorumluluğu olan herkes hesap vermelidir. Ya çökme olayı hasta çocuk oradan geçerken meydana gelseydi? Bu hastanenin yapımına harcanan her kuruşta tüyü bitmemiş yetimin hakkı vardır. Sorumlular hakkında gerekli işlemler yapılmalıdır" şeklinde konuştu.

ERDOĞAN AÇILIŞA KATILMIŞTI

Gaziantep Üniversitesi'nin önceki dönem Rektörü Prof. Dr. Ali Gür döneminde yüzde 90'lık tamamlanma seviyesine getirilen 250 yataklı Gaziantep Üniversitesi Çocuk Hastanesi’nin kalan bölümü, şu anki Rektör Prof. Dr. Arif Özaydın döneminde tamamlanmış ve açılış töreninde AKP Gaziantep Milletvekili Derya Bakbak, hastaneyle ilgili AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı bilgilendirmişti.