Erdoğan'ın avukatları, Fransız Le Point dergisi hakkında suç duyurusunda bulundu

Erdoğan'ın avukatları, Fransız Le Point dergisi hakkında suç duyurusunda bulundu

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın avukatları, Fransız Le Point dergisinin yayın yönetmeni ve yazarı hakkında suç duyurusunda bulundu.

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Fransa'da yayımlanan Le Point dergisinin yayın yönetmeni Etienne Gernelle ve yazarı Romain Gubert hakkında suç duyurusunda bulundu.

Erdoğan'ın avukatı Hüseyin Aydın, müvekkili adına Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na verdiği 11 sayfalık suç duyurusu dilekçesinde, Le Point dergisinin 24 Ekim'deki sayısının kapağında Erdoğan'ın fotoğrafı kullanılarak Fransızca hakaret edildiği belirtildi.

TCK 299. MADDESİNE GÖRE

Şüphelilerin, 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu'nun 299. maddesinde düzenlenen 'Cumhurbaşkanı'na hakaret' suçunu işlediği bildirilen dilekçede, 'Cumhurbaşkanına hakaret' suçundan yürütülecek soruşturma ve kovuşturmalarda Türk adli makamlarının hukuken yetkili ve görevli olduğu ifade edildi.

'DÜŞÜNCE VE İFADE HÜRRİYETİ' DEĞİL

​Emsal mahiyetteki Yargıtay içtihatları gözetildiğinde, atılı suçun yasal unsurlarının gerçekleştiği hatırlatılan dilekçede, şüphelilerin kullandığı ifadelerin düşünce ve ifade hürriyeti çerçevesinde, siyasi tartışma içindeki bir görüş olarak değerlendirilmesinin de mümkün olamayacağı belirtildi.

KAMU DAVASI TALEBİ

Etienne Gernelle ve Romain Gubert'in, Erdoğan'ı hedef alarak yazdıkları yazıyla Erdoğan'ın onur, şeref ve saygınlığını rencide edici ifadeler kullandığı işaret edilen dilekçede, haklarında kamu davası açılması talebinde bulunuldu.