Erdoğan'ın Anket sonuçlarına güvenmiyorum demesinin nedeni belli oldu

Erdoğan'ın Anket sonuçlarına güvenmiyorum demesinin nedeni belli oldu

Yerel seçimler öncesi "Anket sonuçlarına güvenmiyorum, manipülasyon yapılıyor" diyen Erdoğan'ın güvensizliğinin nedeni ortaya çıktı.

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçim öncesi yapılan anketler için "Manipülasyon var güvenmiyorum" demesinin nedeninin, partisinin  seçmeninin ekonomide yaşanan kriz nedeniyle mesefeli olduğu ve "gri alan" olan kararsızlar tarafında yer alması olduğu belirtildi.

Ankara, Antalya ve Bursa gibi illerde başa baş bir yarış yaşandığı belirtilirken, partide yapılan değerlendirmeler ve sahadan gelen anket sonuçlarına göre yapılan analizlerde kararsızlar için çeşitli stratejiler üzerine çalışılıyor. AKP'nin 24 Haziran seçimlerinde aldığı oy oranına ulaşılmasının zor olduğu, oy oranının yüzde 40’ın altına düşeceği tahminleri yapılıyor. En düşük yüzde 38 dolayında oy alınabileceği değerlendirmesi yapılıyor. 

Erdoğan'ın açıklamasına karşın anket şirketleriyle çalışmaya devam eden AKP, parti kulislerinde Erdoğan'ın açıklamasının altında yatan nedenlerin tutarsızlık olduğu belirtildi. Parti yöneticileri, “Partinin 9 puan önde göründüğü bir yerde kısa süre sonra yapılan bir sonraki ankette 3 puan geriye düşüldüğü gibi bir tablo önümüze getiriliyor. Sahada bu kadar fark oluşturacak bir şey yok. Böyle tutarsızlıklar olunca kafa karışıklığı ortaya çıkıyor” dedi.

SEÇMEN AKP'YE MESEFE KOYDU
Cumhuriyet'ten Emine Kaplan'ın haberine göre anketlerden gele sonuçlar ışığında parti içinde değerlendirme yapan AKP'liler bugüne kadar AKP’ye oy vermiş seçmenin partiye mesafe koyduğu, “gri alan” olarak nitelendirilen kararsızların safına geçtiği kaydedildi. Partinin sadık seçmeninin bu tavrında ekonomideki olumsuz gelişmelerin etkili olduğu belirtildi.