Erdoğan'ın 108 metrekarelik, 'yerli ve milli' halısının maliyeti ne kadar?

Erdoğan'ın 108 metrekarelik, 'yerli ve milli' halısının maliyeti ne kadar?

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, Saray'da yapacağı görüşme öncesi halı tanıtımı yaptı, yere serilmiş olan halıyı ''yerli ve milli'' ilan etti.

İleri Haber

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Saray'da Ekvador Cumhuriyeti Büyükelçisi Fanny De Lourdes Puma Puma ile yaptığı görüşme öncesi halı tanıtımı yaptı.

Ekvador Büyükelçisi Puma, güven mektubu sunmak üzere Saray'da Erdoğan'ı ziyaret ederken; gazetecilere hitap eden Erdoğan, yere serilmiş olan halıyı ''yerli ve milli'' diyerek tanıttı. Euronews tarafından yayınlanan görüntüde, gazetecilerin görüntü aldığı sırada konuşan Erdoğan'ın, ''Yeni yaptırdığımız halımız. Yeni halımız. Arkadaşlar bu halımız Hereke, 108 metrekare. Yerli ve milli.'' ifadelerini kullandığı görülüyor. 

HAYIRLI İŞLER...

Öte yandan Yeniçağ gazetesi köşe yazarı Murat Ağırel, Erdoğan'ın tanıttığı halının maliyetini açıkladı. Ağırel, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "108 m2 Hereke Halısı... Türkiye’de bu halıdan daha küçük yüzbinlerce ev var. Üreticilerine sordum.Hereke halısının m2 nin 3 Bin TL olduğunun bilgisini aldım. Yani halımızın bedeli 108x3000=324.000 TL Acaba Cumhurbaşkanı cebinden mi aldı yoksa yine biz mi verdik parasını?" ifadelerini kullandı.