Erdoğan'ı korumanın günlük maliyeti 2,8 milyon TL oldu

Erdoğan'ı korumanın günlük maliyeti 2,8 milyon TL oldu

Saray'ın korumaları için yılın ilk 2 ayında 168,7 milyon TL harcandı.

Geçen yılın ilk 2 ayında Cumhurbaşkanlığı korumaları için 85,9 milyon TL harcanırken, bu yılın ilk 2 ayında ise tam 168,7 milyon TL harcandı. Günlük maliyet 2,8 milyon TL'ya yaklaştı.

Emeğiyle yaşayan yurttaşlar AKP'nin ekonomi politikaları karşısında yüksek enflasyon ve hayat pahalılığı ile mücadele ederken, Saray'ın halkın bütçesinden yaptığı harcamalara ilişkin yeni veriler de ortaya çıktı. 2022'nin ilk 2 ayında Cumhurbaşkanlığı korumaları için 85,9 milyon TL harcanırken, bu yılın ilk 2 ayında ise bu harcama 168,7 milyon TL'ye çıkyı. 

Emniyet Genel Müdürlüğü’nün mali tablolarında yer alan bilgilere göre Cumhurbaşkanlığı korumalarının bağlı olduğu Cumhurbaşkanlığı Koruma Daire Başkanlığı, bu yılın Ocak ve Şubat aylarını kapsayan ilk 2 ayda tam 168 milyon 761 bin TL harcadı. Korumalar için sadece 2 ayda yapılan bu harcama, yaklaşık 20 bin asgari ücretlinin bir aylık maaşına denk geliyor.

GÜNLÜK MALİYET 2,8 MİLYON TL

BirGün'den İsmail Arı’nın haberine göre korumalar için yapılan günlük harcama da yaklaşık 2,8 milyon TL’ye denk geldi. Bu yılın ilk 2 ayında yapılan Narkotik Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı’nın 29 milyon 83 bin TL’lik harcaması ile Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Dairesi Başkanlığı’nın 37 milyon 902 bin TL’lik harcaması da korumalara harcanan paranın gerisinde kaldı. 

MECLİS HARCAMASI 56 MİLYON TL

Saray'ın bu harcamaları ile birlikte Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM Koruma Daire Başkanlığı’nın da bu yılın ilk 2 ayında tam 56 milyon 201 bin TL harcadığı açıklandı.

KORUMA SAYISI BELİRSİZ

Cumhurbaşkanlığı Koruma Dairesi Başkanlığı’nın görev tanımı şu şekilde ifade ediliyor:

"Cumhurbaşkanlığı Koruma Dairesi Başkanlığı, Cumhurbaşkanı ve aile bireylerinin can güvenliği ve saygınlığı başta olmak üzere konut, çalışma yeri, her türlü ulaşım vasıtası ile intikali esnasında, yakın koruma hizmetlerinden sorumludur. Ayrıca Cumhurbaşkanlığı’na ait tüm yerleşkelerin ve Cumhurbaşkanı’nın bulunduğu her türlü bina ve tesisin güvenliğini sağlamakla görevlidir."

Erdoğan'ı ve Saray'ı koruyan koruma sayısına ilişkin bugüne dek sorulan sorulara yanıt verilmedi.