Erdoğan'ı kaybetme korkusu sardı: 'Fitili Gezi'yle ateşlediler, başarmak dışında şansımız yok'

Erdoğan'ı kaybetme korkusu sardı: 'Fitili Gezi'yle ateşlediler, başarmak dışında şansımız yok'

AKP'nin Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda açıklamalarda bulunan Erdoğan, partisine 2023 seçimleri için "Seçimlere kadar önümüzde yaklaşık 2 yıllık bir vakit var. Başarmak dışında bir alternatifimiz yok" talimatı verdi.

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AKP Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda açıklamalarda bulundu. Partisine 2023 seçimleri için talimat veren Erdoğan, "Kapı kapı dolaşmak mecburiyetindeyiz. Başarmak dışında alternatifimiz yoktur" dedi. 

Erdoğan, muhalefete de yüklenerek, "Neymiş, gelince uçakları satacakmış. Senden öncekiler de söyledi. Uçakları sattığın zaman devleti yönetmiş mi oluyorsun?" ifadelerini kullandı.

Konuşmasında öte yandan "Fitili ilk Gezi olaylarıyla ateşlediler" diyen Erdoğan, kendisinin ve partisinin 8 yıldır saldırı altında olduğunu öne sürdü.

Ekonomideki gelişmelere bakarak ilave destek adımları atabileceklerini söyleyen Erdoğan, "Yatırım, üretim, istihdam, ihracat, büyüme odaklı destek ve teşvik politikalarımızla herkesten daha ileri bir seviyeye ulaştık. Önce vatandaşlarımızın huzurunu, güvenliğini, refahını sağlamak mecburiyetindeyiz. Salgının küresel düzeydeki seyrine, ekonomideki gelişmelere bakarak ilave destek adımları da atabiliriz" ifadelerini kullandı.

'HEPİMİZ MEYDANLARDA OLACAĞIZ'

"Bugün il başkanlarımız, ilçe başkanlarımız, kadın kollarımız, gençlik kollarımız bir aradayız ama bir şey hatırlatacağım. Kabine üyelerimiz, yardımcıları, milletvekillerimiz var" ifadelerini kullanan Erdoğan, şunları söyledi:

"Meclis ara veriyor. Meclis'in ara vermesiyle hepimiz arazide olacağız. Meydanlarda olacağız. Şunu özellikle hatırlatacağım; arazide yapacağımız çalışmaların raporlarını genel merkeze kesinlikle raporlayacağız. Grup başkan vekilliğine raporlayacağız. Yoksa bir turistik seyahat olarak illerimize gideceksek nafile. 2023'e kararlı bir şekilde hazırlanacaksak bizim için son iki durak var. Bu, 2021'dir, 2022'dir. 2023 tamamen seçim Bu çalışmayla biz istikametini kaybetmiş, avara kasnak gibi dolaşanlara bu memleketi teslim edemeyiz."

'NEYMİŞ, UÇAKLARI SATACAKMIŞ'

Açıklamasında muhalefeti hedef alan Erdoğan, "Neymiş, gelince uçakları satacakmış. Senden öncekiler de söyledi. Uçakları sattığın zaman devleti yönetmiş mi oluyorsun? Dünyayı dolaşacaksın. Ne ile? Tarifeli uçaklarla mı? Yok, trene binersin. Otobüslerle beraber seyahat edersin. Ondan sonra da ben muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkacağım dersin. Hayırlısı olsun. Sen bu kafayla daha çok gidersin. Millet İttifakı'nın diğer üyeleri de bunlardan farklı değil zaten. Eşeği sağlam kazığa bağla ki ondan sonra Allah'a emanet et. Onun için tedbirleri almamız lazım. Kapı kapı dolaşmak mecburiyetindeyiz" diye konuştu.