Erdoğan’ı eleştirdiği için tutuklanan Demirbaş için TİP avukatları devrede

Erdoğan’ı eleştirdiği için tutuklanan Demirbaş için TİP avukatları devrede

Erdoğan’ı ve iktidarın ekonomi politikalarını eleştirdiği için tutuklanan İsmail Demirbaş için Türkiye İşçi Partisi (TİP) avukatları devreye girdi

Antalya’da sokak röportajında yaptığı konuşmanın ardından ev hapsine alınan ve cezaya itiraz etmek için gittiği adliyede tutuklanan yurttaş İsmail Demirbaş için TİP avukatları devreye girdi.

Demirbaş ile röportaj yapan Kendine Muhabir isimli sosyal medya kanalının yöneticisi Hasan Köksoy, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Demirbaş’a yeterli desteğin verilmediğine dikkat çekerek, “Geçtiğimiz haftalarda birlikte röportaj yaptığımız #İsmailDemirbaş tutuklanmıştı. Destek olacağını söyleyen milletvekili ve avukatlardan şuana kadar hiçbir destek gelmemiş. İsmail Abi avukat istiyor. Prim yapmak isteyen değil yardımcı olmak isteyen avukat gerekiyor.” dedi.

 

Fikirlerini söylediği için bir vatandaşın avukata ihtiyaç duyuyor olmasının dahi utanç verici olduğunu söyleyen Köksoy, bu açıklamadan bir süre sonra Köksoy, TİP Genel Başkanı Erkan Baş ve TİP Genel Başkan Yardımcısı Barış Atay’ın danışmanlarının kendisine ulaştığını duyurdu.

Köksoy, sosyal medyadan, "@barisatay ve @erkbas vekillerin danışmanı @tiptbmm ulaştı. Gereğinin yapılacağını umud ediyoruz. Bir vatandaş olarak kendi adıma teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.