‘Erdoğan, Gül’e savaş ilan etti’

‘Erdoğan, Gül’e savaş ilan etti’

Yandaş yazar Abdülkadir Selvi, Erdoğan’ın dün grup toplantısında yaptığı konuşma ile Abdullah Gül’e savaş ilan ettiğini yazdı.

Hürriyet gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dün partisinin grup toplantısında yaptığı Abdullah Gül çıkışına ilişkin, “Dün bir milat yaşandı. Erdoğan, Gül’e savaş ilan etti” diye yazdı.

Erdoğan isim vermeden Gül’ü kastederek, “Geçmişte partimiz çatısı altında olup da bugün dışarıda başka havalarda gezen hiç kimsenin partimizle, hareketimizle ilgili söz söylemeye hakkı yoktur” demiş ve eklemişti:

Bu birliği, beraberliği zedeleyenler bilsinler ki artık bu kervanın samimi yolcuları değildir. Bu trenden düşenler kusura bakmasınlar, düştükleri yerde kalırlar.”

‘SEÇİMLERE BAHÇELİ’NİN  ‘SENİ BAŞKAN YAPTIRACAĞIZ’ DURUŞU DAMGA VURACAK’

Erdoğan’ın Bahçeli ile ittifak açıklamalarına da değinen Selvi şunları yazdı:

“Cumhurbaşkanı Erdoğan okları Gül’e gönderirken, çiçekleri Bahçeli’ye attı. Hatta öyle ki, konuşmanın sonuna kadar bekleyip, “Yoksa Bahçeli konusuna girecek mi?” diye düşünüldüğü bir sırada Bahçeli’ye şükranlarını sundu. Neden teşekkür etmesin ki? 28 Ağustos 2014 tarihindeki Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Selahattin Demirtaş’ın, “Seni başkan yaptırmayacağız” çıkışı iz bırakmıştı. 3 Kasım 2019 Cumhurbaşkanlığı seçimlerine ise Devlet Bahçeli’nin, “Seni başkan yaptıracağız”duruşu damgasını vuracak. Bahçeli, başkanlık sistemini ortaya atarak, 16 Nisan’da Erdoğan’ın yanında durarak zaten bu adımı atmıştı. Erdoğan, Bahçeli’ye şükranlarını sunarken gözlerinin içi parlıyordu. 2019 sonuçları cebinde gibi bir ruh hali vardı. Belli ki, Bahçeli’nin bu tavrı nedeniyle tünelin ucundaki ışığı görmüş.”