Erdoğan'dan YSK'ya algı operasyonu: Bugüne kadar hiç konuşmadım ama artık yetti, burada bir yolsuzluk var

Erdoğan'dan YSK'ya algı operasyonu: Bugüne kadar hiç konuşmadım ama artık yetti, burada bir yolsuzluk var

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçime ilişkin AKP itirazlarına yönelik açıklamalarda bulundu.

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, İstanbul Bakırköy'de Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) 25. Olağan Genel Kurulu ve Genel Merkez Binası Açılış Törenine katıldı.

Erdoğan, "Biz hiçbir zaman milletin iradesinin üzerinde bir irade tanımadık, tanımayacağız. Bütün çabamız milletin oyunun kıymetini millete iadedir. Usulsüzlüklerle, hukuksuzluklarla bir 31 Mart'ı kurban etmek istemiyoruz. Vatandaşım bana şunu söylüyor; Başkanım, bu seçim yenilenmeli. Yüksek Seçim Kurulu'nun Sayın Başkanı kendilerine yapılan tehdit karşısında şu ana kadar niçin acaba bir yazılı açıklama yapmak suretiyle, 'Siz nasıl olur da bizi tehdit edersiniz?' demiyor? Bakın biz Ankara'da itiraz yapmadık. İstanbul'da hileler ve yolsuzluklar var. Burası ilçe değil, belde değil. Bugüne kadar hiç konuşmadım ama artık yetti. Burada bir yolsuzluk var. Ortada bir şaibe var, bunu kaldırmak hem YSK'yı aklayacaktır hem milletimizin gönlünü ferahlatacaktır" dedi.

'YSK'NIN KARARINI BEKLİYORUZ' 

Erdoğan "Hak hukuk adalet diyor nerede hak hukuk adalet. Hak hukuk adalet sizin istedikleriniz size sunulunca mı yapılacak. Bütün komisyon seçimleri ortada. Bu komisyonların seçimlerinin nasıl yapılacağı ortada. Biz YSK'nın kararını bekliyoruz. Temenni ediyorum ki adil bir kararla bakın bizim bir tehdidimiz yok biz haşa böyle bir şey demedik Kızılay herkesindir. Ama bunların hayatları böyledir. Sürekli bu tür tehditlerle geçti. Ne yaparlarsa yapsınlar biz adil bir seçim bekliyoruz. Biz sadece milli iradenin gasp edilmesine engel olmaya çalışıyoruz. AK Parti'yi hukuki haklarını kullanmakla suçlayanları geçmişte sandıktan çıkan sonuçlara nasıl savaş açtığını biliyoruz. Bu mesele bir beka meselesidir. Kandil'den nasıl talimatların verildiğini gördünüz. Aynı şekilde Gabar'dan Tendürek'ten nasıl tehditlerin yağdırıldığını gördünüz. Daha şimdiden söylediklerini Kürdistani heyetlerimiz kazandı diyor" şeklinde konuştu.