Erdoğan'dan yılbaşı kutlamalarına ilişkin açıklama: 'İstihbaratımız operasyon yapar'

Erdoğan'dan yılbaşı kutlamalarına ilişkin açıklama: 'İstihbaratımız operasyon yapar'

Erdoğan, Çin aşısına yönelik yaptığı açıklamada ise “Ben tıp mensubu değilim, benim alanım ekonomi. Ülkemin başkanıyım" ifadelerini kullandı.

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Yılbaşı partilerine izin verilmeyeceğini ve konuyla ilgili tüm tedbirlerin alınacağını kaydeden Erdoğan, "Bunlara müsaade etmemiz mümkün değil. İstihbaratımız nerede bu tür şeyler olduğunu tespit ederse gerekli operasyonu yapar” dedi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cuma namazı çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

- “Ben tıp mensubu değilim, benim alanım ekonomi. Ülkemin başkanıyım. Profesör danışmanlarım, sağlık kurulum ve bakanım var. Çin ile anlaşmamız 50 milyon ilk başta 4,5 milyon gelecek. Belli bir takvim, öncelikli sağlık elemanlarımız olmak üzere aşılamayı başlatacağız. Ben aşı olacağımız Ayasofya Camisi'nden bir cuma çıkışı açıklamıştım. Bütün vatandaşlarımı aynı hassasiyete davet ediyorum.”

'YILBAŞI KUTLAMALARINA İZİN VERİLEMEYECEK'

- “Pazartesi kabine toplantımız var bir defa bu tür partiler otellerde villalarda olsun. Bütün güvenlik güçlerimiz her türlü tedbiri alacak. Bunlara müsaade etmemiz mümkün değil. İstihbaratımız nerede bu tür şeyler olduğunu tespit ederse gerekli operasyonu yapar. İnsanımızın hayatı her şeyin ötesindedir. Bu tür şeylere fırsat vermeye niyetimiz yok. Devletsek devlet olarak görevimiz insanımızın sağlığını hayatını korumaktır. Sonra Allah göstermesin herhangi bir şey olduğu zaman ne diyecekler? Devlet tedbirini almadı, gerekeni yapmadı diyecekler. Buna fırsat veremeyiz.”

İSRAİL İLE İLİŞKİLER

- "İsrail ile istihbari noktada münasebetimiz kesilmiş değil. En tepe noktadaki kişilerle bazı sıkıntılar yaşıyoruz. En tepe noktada böyle sıkıntılar olmasa İsrail ile münasebetler başka olabilirdi. İsrail'in Filistin politikası bizim kırmızı çizgimizdir. Kabul etmemiz mümkün değil. Onların acımasız davranışı ve Filistin topraklarına yönelik tavırları kabul etmemiz mümkün değil."