Erdoğan'dan veto: AKP ve MHP oylarıyla kabul edilmişti

Erdoğan'dan veto: AKP ve MHP oylarıyla kabul edilmişti

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, AKP ve MHP milletvekillerinin oylarıyla kabul edilen termik santrallerin bacasına filtre takılmasını iki buçuk yıl erteleyen düzenlemeyi onaylamadı.

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, partisinin bugün gerçekleştirdiği Merkezi Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı sonrasında açıklama yaptı. Çelik, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın termik santrallere filtre takılmasını erteleyen düzenlemeyi veto ettiğini duyurdu.

Çelik, "Cumhurbaşkanımız düzenlemeyi doğru bulmamış ve veto etmiş ve çevre konusundaki hassasiyetini göstermiştir" dedi.

"Sayın Cumhurbaşkanımız insan sağlığı ve çevre konusundaki hassasiyetin anayasal görev olduğunu ifade ediyor" diyen Çelik, "Bu herkesin görevidir. Cumhurbaşkanımız enerji konusunun çevrenin önüne geçmemesi gerektiğine dikkat çekiyor. Sayın Cumhurbaşkanımız incelenen kanunun 50'nci maddesinin yeniden incelenmesini istemiştir. Bu düzenlemeyi uygun bulmamıştır" ifadelerini kullandı.  

AKP VE MHP'Lİ VEKİLLERİN OYLARIYLA KABUL EDİLDİ 

AKP ve MHP milletvekillerinin oylarıyla Meclis’te kabul edilen, 15 termik santralin baca filtresi olmadan 2,5 yıl daha çalışmasını öngören kanun teklifine kamuoyundan tepki gelmişti. Türk Tabipleri Birliği (TTB) maddeye onay veren hekim kökenli milletvekillerine ilişkin tabip odalarının harekete geçmesini talep etmişti.