Erdoğan’dan, ülkeyi terk eden gençlere: ‘Aşağılık hevesler’

Erdoğan’dan, ülkeyi terk eden gençlere: ‘Aşağılık hevesler’

Erdoğan’ın daha iyi yaşam şartları için ülkeyi terk edenlere yönelik “süfli hevesler” sözleri dikkat çekti.

Sarayda yaşayan AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Sırf daha iyi arabaya binmek, sırf daha yeni telefon alabilmek, sırf daha çok konsere gidebilmek gibi süfli (adi, aşağılık, bayağı) heveslerle ellerin yani başka ülkelerin, başka toplumların kapısına varanlara acıyarak bakıyorum" diye konuştu.

Erdoğan, Ankara’da Etlik Şehir Hastanesi Açılış Töreni'nde açıklamalarda bulundu.

Burada yaptığı açıklamalarda çeşitli nedenlerle ülkeden göç eden ve göç etmek isteyenleri hedef alan Erdoğan, "Sosyal medya mecralarında gelişmiş ülke güzellemeleri yapıldığını, buralara gidilmesi gerektiğinin aşılanmaya çalışıldığını görüyoruz. Vatanlarını yaşanmaz bulanlar, vatanlarını yaşanmaz kılanlardır. Türkiye'yi böyle göstermeye çalışanlar ülkenin bu hale gelmesi için her türlü sinsiliği yapanlardır" dedi.

Erdoğan, şöyle devam etti: "Bu ülkelerin en önemli alametifarikaları olan refah ve güvenlik sırça köşkü her krizde biraz daha çatlamakta, parçalanmaktadır. Anadolu, asırlardır her istikametten gelen mazlumların kabul gördüğü belki de tek coğrafyadır. Ülkemizi bir kurtuluşun kapısı veya kurtuluştan geçen bir yol olarak görenler bize çok önemli bir mesaj veriyor. Ülkemizin, yaşadığımız toprakların kıymetini çok iyi bilmeliyiz. Özellikle sırf daha iyi arabaya binmek, daha fazla konsere gidebilmek gibi heveslerle başka ülkelerin kapısına varanlara acıyarak bakıyoruz."

'SÜFLİ' NE DEMEK?

Erdoğan’ın kullandığı Arapça kökenli ‘süfli’ kelimesi, Türk Dil Kurumu Sözlüğü’ne göre “Aşağı, aşağılık, bayağı, adi” anlamlarına geliyor. Kelimenin ikincil anlamları da, "Kılıksız, pis kılıklı, hırpani."