Erdoğan'dan TÜGVA açılışında ironik açıklama: Özgürlüğü hakim kıldık

Erdoğan'dan TÜGVA açılışında ironik açıklama: Özgürlüğü hakim kıldık

Erdoğan konuşmasında 'ülkedeki özgürlük atmosferinden' bahsederken, oğlunun yönetici olduğu ve açılışını yaptığı TÜGVA daha önce "Kadınla erkeğin tokalaşması caiz değil" demişti.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, oğlu Bilal Erdoğan'ın yönetiminde bulunduğu TÜGVA'nın genel merkez açılışında konuştu. Erdoğan, rakamlarla 12 Eylül karanlığını bile geride bırakan partisinin iktidarda olduğu dönemle ilgili “Özgürlük atmosferini ülkemizde hakim kıldık” dedi.

Erdoğan, vatandaşın krizle birlikte her gün daha saplandığı ekonomik darboğazı yine görmezden gelerek içinde bulunduğumuz dönemi “Yeniden şahlanışın arefesi” olarak niteledi.

YİNE MENDERES HATIRLATMASI

Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Suriyelileri tekrar Suriye'ye göndereceğiz " dediğini belirterek "Bunun insanlıktan nasibi var mı? Geçmişlerinden bu yana hep zulüm etmişler. CHP'nin tarihini biz iyi biliriz. Adnan Menderes ve arkadaşlarını nasıl idam ettiklerini biliriz" ifadelerini kullandı.

AKP'NİN YARATTIĞI ÖZGÜRLÜK ATMOSFERİ!

Bilal Erdoğan'ın vakıflar zincirinin bir halkası olan TÜGVA, aldığı devlet desteği ve yolsuzlukla bünyesine kattığı mülklerle biliniyor.

Erdoğan'ın genel merkez açılışında "Özgürlük atmosferini ülkemizde hakim kıldık" dediği TÜGVA'nın yayın organında ayrıca “Fikirname”de yayınlanan yazıda,  “Zaruri bir durum olmadıkça karşı cinsle konuşmaktan kaçınmak gerekir. Çünkü muhabbetin nereye gideceğini kestirmek zordur” ifadeleri yer almıştı. Salih Eğridere imzalı yazıda, kadınla erkeğin tokalaşması için “caiz değil” denilmişti.