Erdoğan'dan TTB ve TBB’ye: Ne 'Türk' kavramını ne de 'Türkiye’yi kullanamayacaksınız

Erdoğan'dan TTB ve TBB’ye: Ne 'Türk' kavramını ne de 'Türkiye’yi kullanamayacaksınız

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe'de 45. Muhtarlar Toplantısı'nda konuştu.

Erdoğan,"Afrin’den sonra İdlib'i de çözeceğiz; 3.5 milyon Suriyeli'yi  ilanihaye saklayacak halimiz yok" dedi.

Yeniden Türk Tabipler Birliği (TTB) ve Türkiye Barolar Birliği'ni (TBB) hedef alan Erdoğan, “TTB denen kuruluşun Türklükle alakası yok. TBB’nin de Türkiye’ye layık bir yanı yok” ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ile görüşülmesi yönündeki açıklamalarına yanıt veren Erdoğan, "Esad'la konuşun'  diyorlar; 1 milyon vatandaşını öldüren bir katil ile biz nasıl konuşacağız" dedi.

'3.5 MİLYONU SAKLAYACAK HALİMİZ YOK'

Erdoğan'ın açıklamaları:

"Şimdi de aynısını Afrin'de yapalım istiyoruz. Afrin olayını çözeceğiz, İdlib'i çözeceğiz ve mülteci kardeşlerimiz tekrar kendi topraklarına, evlerine dönsün istiyoruz. 3.5 milyonu biz burada ilanihaye saklayacak halimiz yok. Onlar da bir an önce kendi topraklarına dönmek istiyorlar. Bir kısmı burada kalabilir ayrı konu. Ama bu gerçeği görmemiz gerekiyor. Rusya ve İran ile birlikte İdlib'de güvenli bölge adımlarını attık. Son olarak Afrin'e Zeytin Dalı Operasyonu'nun düğmesine bastık. "

'KULLANAMAYACAKSINIZ'

"Neymiş biz Türk kavramına karşıymışız. Niye Türk Tabipleri Birliği’nin isminden Türk kelimesinin kaldırılmasını istiyormuşuz. Evet istiyoruz. Çünkü Türk’lük kavramıyla bir bir alakaları yok. Türkiye Barolar Birliği’nin de Türkiye ile alakası yok. Şimdi çıkarılacak kanunla, Bakanlar Kurulu kararıyla bunlar kaldırılacak. Kullanamayacaksınız artık ne Türk kavramını ne Türkiye ismini kullanamayacaksınız. Onu layık olanlar kullanacak."

'ESED'LE NEYİ KONUŞACAĞIZ?'

"Her türlü olumsuzluğa, alçaklığa, riyakarlığa rağmen bölgeyi adım adım teröristlerden askerimiz, milletimiz, hep beraber temizliyoruz. Bunu Bay Kemal'e rağmen temizliyoruz. Ne diyor beyefendi, 'Afrin'e gitmeyin, fazla içerilere gitmeyin.' Senden mi alacağız izni? Bize milletimizin emri var, biz milletimizin talimatını yerine getiriyoruz. Esed'le konuşun diyor 1 milyon vatandaşını öldüren katille neyi konuşacağız? Bunda yüz yok onur yok. DEAŞ'a destek olduğumuzu ispat et, ben bu makamda durmam, bu görevden çekilirim. Sen bunu ispat edemediğin zaman çekilir misin? Çekilemez. Hayatı yalan üzerine kurulu bu adamın."