Erdoğan'dan patates ve soğan açıklaması: 'Ramazan öncesinde fakir fukaraya, garip gurebaya dağıtalım dedik'

Erdoğan'dan patates ve soğan açıklaması: 'Ramazan öncesinde fakir fukaraya, garip gurebaya dağıtalım dedik'

Erdoğan, Dolmabahçe Ofisi'nde yaptığı konuşmada Ramazan öncesi 'fakir fukaraya, garip gurebaya' patates ve soğan dağıtılacağını açıkladı.

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dolmabahçe Ofisi'nde Uluslararası Demokratlar Birliği'nin de (UID) katıldığı bir törende konuştu.

Erdoğan konuşmasında Ramazan ayında 'fakir fukaraya, garip gurebaya' patates ve soğan dağıtılacağını söyledi.

Erdoğan şunları kaydetti:

"Salgın sebebiyle satışları azaldığı için depolarda bekleyen patates ve soğanları satın alarak ihtiyaç sahiplerine hibe olarak bu Ramazan öncesinde dağıtmayı kararlaştırdık. 1 milyon 250 bin ton patates ve yaklaşık 300 bin ton soğan... Devlet olarak dedik ki; Ramazan öncesinde fakir fukaraya, garip gurebaya dağıtalım."

DAĞITIMLAR BAŞLADI

Öte yandan Erdoğan'ın talimatının ardından üreticiden alınan patates ve soğanlar ihtiyaç sahiplerine dağıtılmak üzere İstanbul'a ulaştı. 10 ilçede 164 bin aileye 10 kilo kuru soğan ve 20 kilo patatesin ücretsiz dağıtılacağı belirtildi.

Tarım ve Orman Bakanlığı’na bağlı Toprak Mahsulleri Ofisi tarafından üreticiden temin edilen patates ve soğanlar, İstanbul Valiliği koordinasyonunda, İlçe Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları aracılığıyla dağıtılacak. 

10 KİLO SOĞAN, 20 KİLO PATATES

İstanbul’un Tuzla ilçesine gelen araçlarla ilk sevkiyatlar yapıldı. Niğde ve Nevşehir’den patates yüklenen 10 TIR’dan 4’ünün İstanbul’a ulaştığı, gün içerisinde 4 aracın da geleceği duyuruldu. İhtiyaç sahibi her aileye 10 kilo kuru soğan ve 20 kilo patates ulaştırılacağı açıklandı.

İstanbul Vali Yardımcısı Özlem Bozkurt Gevrek, “Devletimizin, çiftçimizin ve yardıma muhtaç vatandaşımızın her zaman yanında olduğunun güzel bir göstergesi olan bu hizmetin hayırlı uğurlu olmasını diliyoruz” dedi.