Erdoğan'dan öğrencilere: Hep burs hep burs, krediye neden yönelmiyorsun?

Erdoğan'dan öğrencilere: Hep burs hep burs, krediye neden yönelmiyorsun?

Saray'daki etkinlikte konuşan Erdoğan, öğrencileri borçlandırma yoluyla verilen öğrenim desteklerini övdü.

2018-2019 Yükseköğretim Akademik Yıl Açılış Töreni Saray’da düzenlendi. AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan törende üniversite rektörleri, dekanlar ve öğrencilere seslendi.

Erdoğan, konuşmasında öğrencilerin burs istemesinden şikayet etti. “Krediye neden yaklaşmıyorsun? Bunun da sana avantajları var.” diyen Erdoğan öğrenim kredilerini övdü.

Erdoğan’ın açıklamasında satır başları şöyle:

“- Geçmişte pek çok istismara ve hatta güvenlik sorunlarına yol açan paralel eğitim sistemlerine kesinlikle müsaade etmeyeceğiz. Barınma sorunlarını gidermek için açtığımız yurtların yatak kapasitesi 640 bini buldu. Öğrencilerimiz nedense hep burs istiyorlar. Krediye neden yaklaşmıyorsun? Bunun da sana avantajları var. Bunlar iş bulunca geri ödemek kaydıyla veriliyor. Önümüzdeki eğitim-öğretim yılı için kredi burs miktarını lisansta 500, yüksek lisansta 1000, doktorada 1500 liraya yükseltme kararı aldık.

 'MEDYAYLA DEMOKRASİ OLMAZ'

- Batı’nın medyasında yanlış bilgiler dolaşıyor. Bunları düzeltmek için çalışmamız gerekiyor. Bu devasa ülkeleri başında olanların değil, medyaların yönettiğini gördüm. Ben de dedim ki, ‘medyayı bırakın, halkınız ne düşünüyor bunu söyleyin.’ Bizde de bir zamanlar böyleydi. Dördüncü kuvvet falan. Yarın bizim medya yazar, varsın yazsın. Medyayla demokrasi olmaz. Öyle demokrasi olur ki, medya da güçlüdür.

 ‘YETENEK YÖNETİMİ’ SİSTEMİNE GEÇECEĞİZ’

- İnsan Kaynakları Ofisimiz aracılığıyla üniversite öğrencilerimizin geleceğini yakından ilgilendiren çalışmalar gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Bu çerçevede yapacağımız ilk işlerden biri yükseköğretimde ‘Yetenek Yönetimi’ sistemine geçmektir."

DAHA FAZLA