Erdoğan'dan ödül almıştı... Kayı İnşaat, Cezayir'deki işçilerin haklarını 2 yıldır ödemiyor!

Erdoğan'dan ödül almıştı... Kayı İnşaat, Cezayir'deki işçilerin haklarını 2 yıldır ödemiyor!

Patronun işçileri bir yıldır oyaladığı belirtilirken, işçilerin 28 Aralık 2019’da maaşlarını alamadıkları için Cezayir’de grev yaptığı, dava açtığı, yüzlerce kez patronlarla görüştüğü ancak buna rağmen verilen tek cevabın, “Bekleyin” olduğu ifade edildi.

İleri Haber

Kayı İnşaat’ın Cezayir’deki şantiyelerinde işçilerin 2 yıldır maaşlarını alamadığı öğrenildi. Patronun işçileri oyaladığı belirtilirken, İnşaat Sen’den yapılan açıklamada, “Kimse işçileri bir başına, yalnız, susarak bekleyecek sanmasın. Bu ülke sizin gibi hak yiyen patron çok gördü. Ama emin olun o şantiyeleri elleriyle kuranlar sizden çok daha kalabalık” denildi.

İnşaat Emekçileri Sendikası (İnşaat Sen)  Kayı İnşaat'ın Cezayir'deki Bechar Askeri Hastane, Cite Financiere, Oran Askeri Konaklama ve Ouargla Askeri Hastane şantiyelerinde çalışan işçilerin 2 yıllık maaşlarının ödenmediğini duyurdu. Patronun işçileri bir yıldır oyaladığı belirtilirken, işçilerin 28 Aralık 2019’da maaşlarını alamadıkları için Cezayir’de grev yaptığı, dava açtığı, yüzlerce kez patronlarla görüştüğü ancak buna rağmen verilen tek cevabın, “Bekleyin” olduğu ifade edildi.

“Kimse Kayı İnşaat patronlarından sadaka istemiyor. Zorlu koşullarda çalışan her bir işçinin hak ediş ücretlerini ödemek zorundasınız” denilen açıklamada, Kayı İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Coşkun Yılmaz’ın işçilere düzenli aralıklarla ses kayıtları gönderip, metinler attığı ve hepsinde “kimsenin parası bizde kalmaz” ifadesini kullandığı söylendi.

KAYI İNŞAAT’A UYARI

Açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:

“Patronlar lüks içinde yaşıyor. İşçilerin boğazına girmeyen ekmeğe el koyarak zenginliklerine zenginlik katıyor.

Kayı İnşaat yönetimini uyarıyoruz:


Kimse işçileri bir başına, yalnız, susarak bekleyecek sanmasın. Bu ülke sizin gibi hak yiyen patron çok gördü. Ama emin olun o şantiyeleri elleriyle kuranlar sizden çok daha kalabalık.

Grevle, direnişle 2 yıldır işçiler hakkını almaya çalışıyor. Sabır tükendi. Kayı İnşaat Yönetimi’nden işçilerin alınterini gasp etmeyi bırakıp derhal ödeme yapmasını bekliyoruz. Bir kez daha oyalamaya kalkmayın. En kısa sürede ödeme yapılmaması durumunda somut eylem planımızı uygulamaya koyacağımızı kamuoyuna ilan ediyoruz.

Yaşasın işçilerin birliği.

İnşaat işçisi mücadele edecek, KAYI inşaattan hakkını alacak.”

SAHİBİ ERDOĞAN’DAN ÖDÜLLÜ

Kayı İnşaat 2007 yılından bu yana her sene en büyük 250 uluslararası müteahhit listesine giriyor. Bugün 3 kıtadaki 30 ülkede, 6 bin çalışanı var. Şirketin sahibi Coşkun Yılmaz,  Türkiye Müteahhtiler Birliği 2010 yılı Yurtdışı Müteahhitlik Hizmetleri Başarı Ödülü'nü o dönem Başbakan olan Recep Tayyip Erdoğan'ın elinden almıştı.